16.6.13

68 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη! (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Στις 16 Ιουνίου 1945, ο Άρης Βελουχιώτης, στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του, αποφασίζει να ζήσει ανίκητος για πάντα. Οι ανθρώπινοι μύθοι και τα κατασκευασμένα τέρατα για τον ίδιο είναι ατέλειωτα. Ο Άρης Βελουχιώτης, είναι από τις ελάχιστες προσωπικότητες στην παγκόσμια ιστορία, που δεν θα σου πει κανείς «τι ήταν» και «τί δεν ήταν».
Αν θες να το μάθεις αυτό, χρειάζεται να ακούσεις, να διαβάσεις, να αναλογιστείς και θα το Αισθανθείς! Κανείς δεν δικαιούται να υπερηφανευτεί ότι έπιασε ζωντανό, ότι νίκησε ή ότι σκότωσε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. Τα τρία χρόνια ελευθερίας στα βουνά δεν ήταν όνειρο, αλλά μια υποθήκη για το μέλλον. Ο λόγος για τον Θανάση Κλάρα, που άφησε την άνετη ζωή του στη Λαμία και πήρε τα βουνά, γράφοντας το όνομα του, ή μάλλον το ψευδώνυμο του «Άρης Βελουχιώτης» στην ιστορία, σαν ίσως την πιο εμβληματική φιγούρα της Αντίστασης.
Σήμερα συμπληρώνονται 68 χρόνια από το θάνατο του. Ιδρυτής του ΕΛΑΣ και ηγετική μορφή του αντάρτικου σώματος του ΕΑΜ, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/6/13 14:48

    Τι ήταν !!!!

    Ενας αδίστακτος ανθέλληνας αιμοσταγής ανώμαλος ψυχοπαθής δολοφόνος ελλήνων πατριωτών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.