22.5.13

Αλέκος Αλαβάνος: «Ζούμε μια ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση» (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ)

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό πολιτικό μαγκαζίνο «Ενημέρωση με το Ν και με το Β» και τους δημοσιογράφους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου, παραχώρησε ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Σχέδιο Β» Αλέκος Αλαβάνος.
Ο κ. Αλαβάνος μίλησε για τη συγκρότηση της νέας πολιτικής κίνησης, καθώς και τις προγραμματικές τις θέσεις και υποστήριξε πως «θα λειτουργεί μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνελεύσεων, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην «ανάγκη αποχώρησης από το ευρώ και την ευρωζώνη», ενώ επεσήμανε πως ζούμε μια «ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση, την οποία ήθελε το σύστημα αμέσως μετά την δικτατορία».
Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή είπε πως ο καθένας από εμάς έχουμε ξεχωριστή ευθύνη για την άνοδο του νεοφασισμού στην Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τις πολιτικές συνεργασίες τόνισε πως είναι «υπέρ των συνεργασιών και να βασίζονται στην εμπιστοσύνη, αλλά και σε μια προγραμματική βάση που να μιλάει για ανάπτυξη, αλλά όχι μέσα στην ευρωζώνη».
Τέλος. ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε «διαστροφικό, ανήθικο και βάρβαρο» να υπάρχουν σήμερα τόσοι άνεργοι και τόσοι φτωχοί στην χώρα και κάλεσε στη διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, με παλλαϊκή διάσταση. Ακούστε την συνέντευξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.