30.5.13

Εμπεριστατωμένες οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για έξοδο από την κρίση

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/13 11:49

    Στο ανάθεμα η Χρυσή Αυγή. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!!

    Τίποτα για τις ... εμπεριστατωμένες θέσεις του στρατουλογλεζικού θιάσου και της συνεργαζόμενης παρασιτικής πασοκαρίας που τους ντοπάρει εκλογικά θα μας πεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/13 11:51

    Σύγκρουση με τους καναλάρχες, τους μιντιάρχες και την διαπλοκή προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του κόμματός του για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
    “Δεν ελπιζουμε σε στήριξη από κανέναν ιδιοκτήτη καναλιών, αλλά δύναμή μας είναι ο λαός” είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας ότι η διαδικασία αδειοδότησης και της εκχώρησης συχνοτήτων θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
    Ως εδώ καλά, όμως ένας νοήμων πολίτης αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας εξαντλείται σε τέτοιες μεγαλοστομίες όταν όλοι γνωρίζουν ότι και με τους εκδότες Μπόμπολα και Ψυχάρη έχει συναντηθεί -διατηρώντας και επικοινωνία- και στα γραφεία του Θέματος φωτογραφήθηκε σχεδόν αγκαλιά με τον Θέμο Αναστασιάδη.
    Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε τα σχέδιά του και για την ΕΡΤ λέγοντας ότι θα γίνει κάτι σαν ένα ελληνικό BBC. Δεσμεύτηκε για τον απεγκλωβισμό της ΕΡΤ από τον στενό κυβερνητικό εναγκαλισμό και ανέφερε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να παράγει όπως σήμερα προπαγάνδα. Για την ιστορία πάντως, κάθε φορά που το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αδικείται από την ΕΡΤ ως προς την προβολή του κόμματος απευθύνεται "αρμοδίως" για τα δέοντα διαβήματα διαμαρτυρίας και τραβήγματος αυτιών σε όσους διαφωνούν μαζί του… Ως τόσο "ανεξάρτητο BBC" την μεταχειρίζεται από τώρα που είναι αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/13 12:39

    Οι συνθήκες που διαλύουν το ΠΑΣΟΚ δημιουργούν το στρατηγικό πλεονέκτημα για τη Ν.Δ. Μέχρι τη χρεοκοπία, η Ν.Δ. ουσιαστικά είχε χάσει την ιδεολογική ταυτότητά της. Είχε μεταβληθεί σε μια γαλάζια εκδοχή του ΠΑΣΟΚ και, προκειμένου να έχει μέλλον ως διακριτή κεντροδεξιά επιλογή, έπρεπε να επανεφεύρει ιδεολογικά τον εαυτό της. Αυτό πλέον δεν χρειάζεται να γίνει. Ξεπεράστηκε από τα διλήμματα που έθεσε η χρεοκοπία. Οποιος σήμερα έχει αντιληφθεί τι μας συνέβη και ανταποκρίνεται επιλέγοντας την ευρωπαϊκή προοπτική, τις μεταρρυθμίσεις, την έννομη τάξη, την περιστολή του δημόσιου τομέα και τη δημοσιονομική εξυγίανση δυνητικά ανήκει στο εκλογικό κοινό προς το οποίο απευθύνεται η Ν.Δ. Επιπροσθέτως, όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να κολλήσει στη Ν.Δ. τη ρετσινιά του ακροδεξιού κόμματος, η ύπαρξη και μόνον της Χρυσής Αυγής αρκεί για να ακυρώνεται η προσπάθεια. Μπορεί αυτό να στενοχωρεί ορισμένους, όμως σήμερα η πραγματική ακροδεξιά υπάρχει: έχει φωνή, έχει πρόσωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/13 00:14

    Κλασσικα.... οποτε πει καποιος κατι εναντια στη Χρυση Αυγη, ολοι μονομιας οι ΠΑΣΟΚτσηδες (τρομαρα τους!) σχολιαστες του piazza κατευθειαν αρχισουν για τις μαλακιες του ΣΥΡΙΖΑ, ετσι ωστε η κουβεντα να αλλαξει θεμα και οι νεοναζι δολοφονοι να μεινουν στο απυροβλητο

    Καλα ρε χαϊβανια, δεεεεν το πηρατε χαμπαρι ακομα? η επομενη κυβερνηση της Ελλαδας θα ειναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ανεπισημα, ειναι ηδη αλλα λεμε τωρα...).

    Γιατι? γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι επισης χαϊβανια σαν εσας και δεν πειθουν κανεναν, ενω εσεις ειστε στο 5% (νομιζετε πως ο Σαμαρας σας αγαπαει και θα σας ξαναπαρει μαζι του? ή νομιζετε πως σας εχει αναγκη? ε?)

    Κατεβειτε λοιπον απο τα συννεφακια σας και δειτε μπροστα σας τη μαυριλα που ερχεται μπας και ξυπνησετε καμια ωρα...


    ΥΓ. γραφει ο αλλος απο πανω: "όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να κολλήσει στη Ν.Δ. τη ρετσινιά του ακροδεξιού κόμματος, η ύπαρξη και μόνον της Χρυσής Αυγής αρκεί για να ακυρώνεται η προσπάθεια" - μεγαλε, μηπως θεωρεις τον Φαηλο 'μεσαιο χωρο", τον Βοριδη "κεντρωο" (ζησαμε να το διαβασουμε κι αυτο εδω μεσα!) και τον Πλευρη 'φιλελευθερο"?

    ο,τι και να πεις δεν εχει και πολυ σημασια ξερεις: οι ιδιοι αποδεικνυουν καθημερινα τις ιδεολογικες τους συγγενειες και πιστεψε με, δεν θα σε ρωτησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/13 08:46

      Λέγομαι ΠΑΣΟΚτζής Τρομάρα Μου

      Συμφωνώ μαζί σας και υπερθεματίζω αγαπητέ 00:14

      Κάτι αστερίσκους θα μου επιτρέψεις:

      α. Ανάμεσα στον Βορίδη και τον Φαήλο από τη μία και τους παλαβούς του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, μας αναγκάζουν να προτιμήσουμε με βαριά καρδιά σύστημα. Ποιοι; Μα η ΠΑΣΟΚαρία παλιάς κοπής που στήριξε μαζικά ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΠΑΣΟΚ το 2012 το Μάιο. Με ένα +3% το ΠΑΣΟΚ τότε θα είχε σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Απλά γιατί θα ήταν πρώτο. Το Φαήλο και το Σαμαρά τους έκαναν μάγκες αυτοί που απαξίωσαν εκλογικά τον κεντροαριστερό κυβερνητικό πυλώνα, το ΠΑΣΟΚ.

      β. Ας κυβερνήσει ανοικτά η ΝΔ με τη ΧΑ. Η καλύτερή μας. Να ξέρουμε με τι παλεύουμε οι σύγχρονοι δυναμικοί πολίτες.

      γ. Εσύ δεν κατάλαβες πόσο σχετικές είναι οι αναφορές στον "κινηματικό" και "μαχητικό" ΣΥΡΙΖΑ όταν το θέμα είναι η Χρυσή ΑΥγή. Αν δεν είσαι αντικομμουνιστής σφοδρός, απλά "δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς" που έλεγε και η απίστευτη αυτή φιγούρα της πασοκαρίας, ο Κουτσόγιωργας, αιωνία η μνήμη του αν και μην πω τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/5/13 10:27

      Σημαντικός, ίσως και καθοριστικός, τροφοδότης της ανθοφορίας της Χρυσής Αυγής είναι η εμμονή της Αριστεράς στη δική της, μοναδική αλήθεια: οι κακοί μπάτσοι, οι καλοί κομμουνιστές, οι κακοί χίτες, η καλή ΟΠΛΑ κ.ο.κ. Είναι η κακοφορμισμένη, μανιχαιστική αντίληψη που τοποθετεί το καλό στο κομμουνιστικό του βάθρο και το κακό στα τάρταρα της δεξιάς.
      Το πεδίο όπου ανθεί η Χρυσή Αυγή καλλιεργείται από την κολακεία προς μιά καθυστερημένη κοινωνία, αγκιστρωμένη από κατασκευασμένες ιστορικές βεβαιότητες, αρνούμενη να δεί ότι πιθανόν η προσωπική και συλλογική απελευθέρωση, η προσωπική και συλλογική ώριμη διεκδίκηση προυποθέτει την εις βάθος ψηλάφιση των εθνικών τραυμάτων. Αυτήν τη στιγμή η Αριστερά, το πιό δυναμικό κομμάτι της οποίας εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ανανεώνει τους όρους ενός εμφυλίου που, τουλάχιστον οι νεότεροι, θεωρούσαμε-εσφαλμένα- παρελθόντα οριστικώς. Ανανεώνει έναν εμφύλιο που ξεφεύγει από τα επίσημα έδρανα της πολιτικής αντιπαράθεσης και ακήρυχτος εμφιλοχωρεί στις παρέες, ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, βάζει ανελαστικές ταμπέλες, κατηγοριοποιεί κατά το δοκούν τις επιλογές των συνανθρώπων. Διακρίνεται σε αυτές τις τακτικές ένας συνδυασμός άγνοιας, αμορφωσιάς και αμοραλιστικής, εργαλειακής χρήσης των προβλημάτων, εθνικών και ευρωπαικών προς εξυπηρέτηση των κομματικών στόχων. Σίγουρα δεν αφήνει περιθώριο σε φαντασιώσεις (πόσω μάλλον σε πιθανότητες) "σωτηρίας" προερχόμενης από αυτήν την Αριστερά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/5/13 19:46

      Δηλαδη... υπηρχαν και καλοι χιτες?

      ΥΓ. μην το παιρνεις προσωπικα, απλα ρωταω...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/13 16:22

    Κυριε 00.14, ειμαι ενα απο τα χαιβανια στα οποια αναφερεστε (απλα θα ηθελα να σας πω οτι καποια χαιβανια εχουν περισσοτερο μυαλο και λογικη απο τους εξυπνους). Στην Δημοκρατια κυριε χωρανε ΟΛΟΙ, οι μονοι που δεν το εχουν καταλαβει αυτο ακομα ειναι κατι ιδεαλιστες παλαιας κοπης που λενε οτι ειναι και "δημοκρατικοι" . Πριν απο χρονια η Μπακογιαννη (δεν θα ηθελα να την μνημονευσω αλλα αυτη το ειπε) ειπε για τα μεγαλα κομματα και τα αυγα του φιδιου που κρυβοταν μεσα σε αυτα, για μια και μοναδικη φορα θα συμφωνησω μαζι της τελικα τα ακρα ειναι πολυ καλυτερα να βρισκονται μεσα στα μεγαλα κομματα παρα μονα τους και ολα αυτα τα βλεπουμε τωρα με τις χυδαιοτητες της Χρυσης αυγης και την ανυπαρξια των αναρχικων (λες και ερημωσε η χωρα που καιγοταν πριν απο χρονια απο δαυτους) οι οποιοι λιμναζουν μεσα στον Συριζα !!!!!! Ειδικα τα μεγαλα κομματα παντα ηταν πολυσελεκτικα υπηρχαν παντα οι φιλοβασιλικοι οι φιλελευθεροι και η λαικη δεξια μεσα στην ΝΔ, και μεσα στο Πασοκ υπηρχαν τασεις, οι σοσιαλιστες οι κεντροαριστεροι και οι εκσυχρονιστες, αλλα παντα μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες δινοταν λυσεις στις οποιες διαφορες τους. Δυστυχως (δικη μου ειναι η αποψη αλλα τελικα δεν την συμμεριζονται περιπου το 10% των Ελληνων πολιτων βρισκεται η Χρυση αυγη μεσα στην βουλη), το σεβομαι γιατι πιστευω στην Δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/13 09:00

      Μπράβο. Ουσία. Ψυχραιμία. Λογική. Γνώση.

      Συγχαρητήρια 16:22.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/13 22:18

    Δεν καταλαβαινετε οτι με το να δημοσιευετε τις φωτογραφιες απο τα συνθηματα τους, τους κανετε την καλυτερη διαφημιση??? Ηλεος πια.... Θα δωσουμε εστω και εμμεσα δημοσιο βημα στα κωλοπαιδα της Χρυσης Αυγης??? Ειδικα εδω στην Ροδοπη που εχουμε ασχημες αναμνησεις απο τα ακροδεξια αισθηματα των συμπολιτων μας? Την δημοκοπηση απο το καναλι ΕΝΑ της Καβαλας που τους εδινε 11,1% εδω στην Ροδοπη δεν την ειδατε? Καμια ανοχη στους Χρυσαυγιτες, κανενα δημοσιο βημα πριν ανεβουν και αλλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.