13.5.13

Συνάντηση εργασίας για την διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με την ιδιότητα και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και δήμαρχοι  και συζητήθηκαν θέματα όπως ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην έγκριση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και περιβαλλοντικών εγκρίσεων και οι απρόβλεπτες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις  που παρουσιάζονται στα θέματα της υλοποίησης των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας οι δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να επισπευτούν οι διαδικασίες των έργων καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι πλέον ασφυχτικά και ζήτησαν την επίλυση διαφόρων θεμάτων που εκκρεμούν όπως είναι η υποχρεωτική συμμετοχή των δήμων στους φορείς ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αστικών αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.