12.4.13

Προβάδισμα μίας μονάδας στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Public Issue

Η ΝΔ προηγείται κατά μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Αναλυτικότερα στην Βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 11%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και, τέλος, το ΚΚΕ με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 45% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 43%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 41% και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%, ενώ ο κανένας βρίσκεται στο 31%.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/13 11:58

    Την καημένη τη Ν.Δ.....

    Πάλι κωλόφαρδος ο Αλέξης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/13 12:00

    Πού είναι το καλό παιδί, ο ΑΛέξης, ο διαχειριστής του στρατουλογλεζικού θιάσου να ζητήσει "εδώ και τώρα εκλογές για να σκίσουμε το μνημόνιο και να πούμε το μεγάλο OXI στη λιτότητα";;;;

    Εμπρός όλοι με ρυθμό μπαμ μπαμ:

    Αλέξη αρχηγέ,
    ζήτα εκλογαί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/13 12:13

    Οι Ελληνες φοιτητές, μαζί με τον καθηγητή που τους συνόδευε, άφηναν τη Νέα Υόρκη μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψής τους και τώρα βρίσκονταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και τακτοποιούσαν τον λογαριασμό τους. «Και πού θα πάτε;» ρώτησε ο φιλικός ρεσεψιονίστ. Στην Αθήνα, ήταν η απάντηση. Πού αλλού; «Α! Αθήνα. Τσίπρας, Τσίπρας!». Αντέδρασε, ελαφρώς ειρωνικά, ο ρεσεψιονίστ και, στον ρυθμό της γνωστής ρέγγε επιτυχίας «Dont worry, be happy», άρχισε να τραγουδά σιγανά: «print money, be happy». Ως και οι ρεσεψιονίστ στη Νέα Υόρκη έχουν καταλάβει πια τις συνέπειες της πολιτικής που εισηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στην Κύπρο, είπε ο Αλ. Τσίπρας, το «όχι» δεν προχώρησε, επειδή υπήρχε μεν η αποφασιστικότητα του λαού να αντισταθεί, αλλά δεν υπήρχε αποφασισμένη κυβέρνηση. Παραποιεί την πραγματικότητα, όμως - πράγμα που δεν εκπλήσσει, γιατί ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις μαζί της. Οι εκπρόσωποι του κυπριακού λαού που ψήφισαν αρχικά το «όχι», αργότερα υπερψήφισαν τη συμφωνία με τους δανειστές. Οσο για τον αποφασισμένο λαό της Κύπρου, πολύ σύντομα κατάλαβε τις συνέπειες της άρνησης και συνήλθε. Ούτε τη Λευκωσία έκαψε ούτε έσπευσαν οι «αγανακτισμένοι» να κατασκηνώσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/13 16:21

    H προχθεσινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Αλ. Παπαχελά ήταν από τις αποκαλυπτικότερες των τελευταίων χρόνων. Δεν θυμάμαι άλλον πολιτικό αρχηγό που να ομολογούσε έμμεσα ή άμεσα ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του εξαντλείται στην πεποίθησή του ότι οι Γερμανοί θα κάνουν πίσω αν προσκρούσουν σε μια ανυποχώρητη στάση και δεν θα τολμήσουν να εξωθήσουν την Ελλάδα στα άκρα. Κι αυτό είναι όλο. Ή κάνουν πίσω οι Γερμανοί ή πάμε κατά διαόλου.

    Ούτε και θυμάμαι πολιτικό αρχηγό που να ζητούσε εκλογές και να διαβεβαίωνε ότι θα σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση τη στιγμή που τα αριστερότερα από αυτόν κόμματα αποκρούουν κάθε συνεργασία μαζί του και μόνο ένα εθνικιστικός, ακροδεξιός σχηματισμός δείχνει διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο. Οι σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτονται ως μνημονιακοί, με κάποια επιφύλαξη πάντως σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ.

    Κατά συνέπεια η πολιτική πρόταση που έμμεσα ή άμεσα κατέθεσε στην προχθεσινή του συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας είναι: «Ψηφίστε με για να κάνω κυβέρνηση μ' αυτούς που θέλω, αλλά δεν με θέλουν, αποκλείοντας εκείνους που θα με ήθελαν, αλλά δεν τους θέλω εγώ και με στόχο να συνεργαστώ με αυτούς που θέλω (τις χώρες του Νότου), αλλά δείχνουν να μη θέλουν, προκειμένου να τηρήσω σκληρή γραμμή έναντι της Γερμανίας και χωρίς να ξέρω τι θα κάνω αν οι Γερμανοί δεν υποχωρήσουν».

    Δεν ξέρω πόσο πειστική μπορεί να είναι η πρόταση αυτή για να οδηγήσει σε εκλογές ή πόσο δελεαστική για να δώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να επιδοθεί στους ακροβατισμούς που συνθέτουν τους μετεκλογικούς και κυβερνητικούς σχεδιασμούς του. Την απάντηση θα τη δώσει -όταν κληθεί να τη δώσει- το εκλογικό σώμα. Και, φυσικά, θα έχει ακέραια την ευθύνη της όποιας επιλογής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.