12.4.13

Σύσσωμη η Αριστερά κατά Σόιμπλε! ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ σχολιάζουν καυστικά τον Γερμανό Υπουργό

Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητεί ενημέρωση για τις κινήσεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώσεις διαμαρτυρίας υπάρχουν από τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, στον απόηχο των δηλώσεων Σόιμπλε.
ΣΥΡΙΖΑ
«Στις οικονομικές συναλλαγές της χώρας μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης δεν είναι μονάχα η Ελλάδα που δανείζεται και χρωστάει. Η ίδια η Γερμανία έχει οφειλές προς την Ελλάδα, τις οποίες ως σήμερα αρνείται να εξοφλήσει», σύμφωνα με ερώτηση του Μανώλη Γλέζου προς τους αρμόδιους υπουργούς (την συνυπογράφει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), η οποία συζητείται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
ΔΗΜΑΡ
Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις δηλώσεις Σόιμπε (συνιστά στην Ελλάδα να ξεχάσει το αίτημα για αποζημιώσεις και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις) εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ:
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ασκήσει το δικαίωμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις υποθέσεις έχουν αξία και για την ιστορική δικαίωση των αγώνων του ελληνικού λαού.
Προφανώς η έγερση αυτών των θεμάτων δεν αποτελεί αντίβαρο στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και από αυτήν την άποψη ήταν απολύτως άστοχες οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε».
ΚΚΕ
«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ο Περισσός:
«Το ζήτημα της διεκδίκησης του λεγόμενου Κατοχικού Δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέφυγαν ουσιαστικά να το διεκδικήσουν και το ανέσυραν κατά καιρούς με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού.
Ο λαός έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση της Γερμανίας, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα την πάλη του για την απόκρουση της πολιτικής των βάρβαρων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων που μαζί του επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/13 18:37

    Και το ΠΑΣΟΚ φυσικά αλλά κάποιοι δεν τους θεωρούν ούτε λάιτ αριστερούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/13 20:37

    Ποιά σύσσωμη αριστερά ρε; Τί σχέση έχει το ΚΚΕ με τους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο μάλλον με τους δεξιούς της ΔΗΜΑΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/13 00:52

    Καλά... είναι δυνατόν να έχουν οι Κύπριοι τ' αρχίδια να φωνάζουν "αφού έτσι λειτουργεί το ευρώ... έξαποδώ" ενώ εμείς συζητάμε "σοβαρά" (αν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί σοβαρό) κούρεμα καταθέσεων στην Ευρώπη? Και δημοσιεύουμε και φωτό του Νταϊσελμπλουμ για να τη βλέπουν κι οι Αμερικάνοι και να λένε "κοίτα πως φαίνονται οι Ευρωπαίοι από τη φάτσα ότι είναι ηλίθιοι"???

    Ντροπή μας. Οι Κύπριοι φαίνεται έχουν περισσότερα αρχίδια από εμάς... και δεν αναφέρω καν τους Ισλανδούς...

    Εμείς τα μόνα αρχίδια που έχουμε είναι αυτά που... μας άφησε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο (και να γιατί δεν θα γνωρίσετε ξανθό Πελοποννήσιο αν τον ψάξετε για λιγότερες από 365 ημέρες).

    Κι ας μην ξεχνάμε ότι και ο Σαμαράς Καλαματιανός είναι. Άρα έχει σαφώς... Αιγυπτιακή ρίζα.

    Μόνο που αν τα μόνα αρχίδια που έχεις είναι αυτά που σου άφησε ο στρατός του Ιμπραήμ, αναζητάς εφεδρικά και στο... Σόιμπλε, αντί να του τα δώσεις να τα φάει!!!

    Βρε για δες κάτι πραματούδια...

    Uli "miamandrarxidia" Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.