9.4.13

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για την υλοτομία σε αγροκτήματα της Ροδόπης

O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα την υλοτομία σε αγροκτήματα της Ροδόπης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

«Η υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Δασών σκοπό έχει να θεραπεύσει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτάσεις που εμφανίζονται ως αγροκτήματα και ζητείται η υλοτομία δασικών ειδών επί αυτών.
Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του αιτούντος αποτελεί στοιχείο επί της κατοχής της αγροτικής έκτασης. Στη Ροδόπη η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελεί τροχοπέδη στην διεκπεραίωση οποιασδήποτε εργασίας. Την φετινή χρονιά η υλοτομία σε αγροκτήματα θα έδινε λύση και ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά, αλλά στην πράξη η παραπάνω απόφαση δεν βρήκε πρακτική εφαρμογή.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιους λόγους δεν επωφελήθηκαν οι κάτοικοι της Ροδόπης από τις διατάξεις της υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφασης της Ειδικής Γραμματείας Δασών;
2. Για ποιους λόγους οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων δεν γίνονται δεκτές από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης;
3. Θα παρέμβει για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα υλοτομίας σε αγροκτήματα στη Ροδόπη που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας;».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/13 21:10

    Ρημάζουν όλο το βουνό για καυσόξυλα και με τα κατσίκια τους τόσα χρόνια ρημάζουν τις αναδασώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/4/13 09:40

    Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα από την ερώτηση. Σε σημείο μάλιστα να είναι και κολάσιμη. Μου μυρίζει "γιατί δεν μας κάνετε ένα ρουσφετάκι εμάς τους τυχάρπαστους;".

    Εξηγούμαι: αν υπάρχει πρόβλημα τίτλων ιδιοκτησίας, η βουλευτάρα μας και οι άλλοι πολιτικοί του νομού, έπρεπε να πουν, "δώστε μας τίτλους ή ξεκόψτε το ότι θα πάρουμε ποτέ". ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα. Η ερώτηση και τα λοιπά - επικίνδυνα διατυπωμένα - μασάλια της "ερώτησης" Χατζηοσμάν είναι για ... τα γιάμπαλα.

    Και μη μου πει κανείς ότι αδικώ το βουλευτή.
    Είναι ερώτημα προς υπουργό "Για ποιους λόγους οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων δεν γίνονται δεκτές από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης;" Αυτό είναι ξεκάθαρα ερώτημα πολίτη προς τη Δνση Δασών η οποία υποχρεούται να απαντήσει αρμοδίως σε οποιονδήποτε πολίτη. Ο Βουλευτής παρεμβαίνει αν:

    -δεν απαντά συστηματικά η Δνση Δασών αφού εξαντλήσει την επικοινωνία του με τον προϊστάμενό της
    -η απάντηση έχει πολιτικό ενδιαφέρον να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό

    Ψευτομαγκιά Χατζηοσμάν μυρίζει και τζάμπα φροντιστήριο για την άγνοιά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.