16.4.13

Συνεργασία για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στον Έβρο

Με στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων, και κυρίως την αποσαφήνιση των ενεργειών κάθε υπηρεσίας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το τρέχον έτος, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου.
«Οι πυρκαγιές είναι ένα φαινόμενο που εντάσσεται στις φυσικές καταστροφές, η πρόκληση, όμως, από φυσικά αίτια είναι μικρή. Οι περισσότερες αιτίες πυρκαγιών είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, από αμέλεια. Επιβάλλεται η λήψη μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η άρση αυτών των αιτίων. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός, στενή συνεργασία των φορέων μεταξύ τους, όπως, επίσης, κι αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Νικολάου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε απολογισμός της περσινής αντίστοιχης περιόδου, ενώ κάθε φορέας ανέφερε την κατάσταση ετοιμότητας της υπηρεσίας του, τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει, καθώς και τυχόν προβλήματα κι ελλείψεις.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Κοκολάκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Χουβαρδάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συναρμοδίων αρχών και φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία εκπροσώπων από τους  Δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.