12.4.13

Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία τα Κέντρα Πρόληψης στην Θράκη

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Θράκης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για την Παρασκευή 12 Απριλίου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, διεκδικούν:

• Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στους συναδέλφους των Κέντρων Πρόληψης, που δουλεύουν απλήρωτοι.
• Εξασφάλιση πάγιας και τακτικής χρηματοδότησης.
• Καταβολή των οφειλών Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, που αγγίζουν συνολικά τα 35 εκ. ευρώ.
• Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την Λειτουργία των 71 δομών, που λήγει φέτος.
• Θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους . Το θεσμικό πλαίσιο των Κ.Π. είναι ασαφές εν τη γεννέση του. Δεδομένου ότι το ποσοστό χρηματοδότησης των Κ.Π. από τον κρατικό προϋπολογισμό υπερβαίνει το 50%, δεν μπορούν να νοηθούν φορείς του Ιδιωτικού Τομέα, ενώ παράλληλα, δε θεωρούνται υπηρεσίες του Ευρύτερου Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι μετέωροι και μη κατοχυρωμένοι εργασιακά και θεσμικά.
• Έμπρακτη και ουσιαστική (μέσω συγκεκριμένων δράσεων και δεσμεύσεων) στήριξη της πολιτείας στο έργο της πρόληψης και της προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας των πολιτών.
Τα Κέντρα Πρόληψης είναι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που δραστηριοποιούνται ανά Περιφερειακή Ενότητα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στο χώρο της Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ατομική και ομαδική συμβουλευτική μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ευρύτερη κοινότητα).
Πιο συγκεκριμένα, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, που απεργούν είναι το «ΟΡΦΕΑΣ» που εδρεύει στην Κομοτηνή, η «ΕΚΦΡΑΣΗ» στην Ξάνθη, και η «ΕΛΠΙΔΑ» στην Αλεξανδρούπολη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/4/13 13:07

    Σωστό! Και μπράβο τους που αγωνίζονται! Μόνο μία μικρή ερώτηση: Γιατί τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, ενώ χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 50% και πάνω του προϋπολογισμού τους και θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο από 1.1.13, εν τούτοις δεν έχουν ενταχθεί σε αυτό και συνεχίζουν να παίρνουν μισθούς 1500 και 1600 ευρώ + τα δώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.