14.3.13

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης, βελτίωση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αποδυνάμωση της θετικής άποψης για το ευρώ καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ την Καθημερινή. Αναλυτικά:
Στο μέτωπο της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη ΝΔ (28,5%) στη 1 ποσοστιαία μονάδα.
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%. Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής παραμένουν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ να ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ να κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%.
Παραπλήσια εικόνα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει τον Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της ΝΔ), και να ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, η ΝΔ υποχωρεί κατά 7 μονάδες, «κατρακυλώντας» στο 41%, και βρισκόμενη πλέον 3 μονάδες πίσω από την Κουμουνδούρου.
Στη μάχη για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό της τάξης του 44%, απολαμβάνοντας προβάδισμα 17 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (27%).
Παρά ταύτα, η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται μειωμένη συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πλεονέκτημα 21 εκατοστιαίων μονάδων (46 έναντι 25%) σε βάρος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας εκ των δύο ανδρών δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.
Για ολόκληρη την έρευνα της Public Issue, με στοιχεία για την άποψη των πολιτών για την πορεία της χώρας, την ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές και την ικανοποίηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/13 01:31

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/13 08:33

    Ναι, τον Ρόκυ

    ΈΤσι κι αλλιώς ΚΑΙ η επόμενη Βουλή θα είναι συγκέντρωση σαχλαμάρας. Στο δίλημμα "σαχλαμάρες ή ξεπουλημένοι διστακτικοί επαγγελματίες;" δεν ξέρω τι να απαντήσω αλλά προτιμώ να μην απαντήσω. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μέση οδός. Αλλά τώρα τι λέω, εδώ έχουν γίνει βουλευτές ο Καραγιουσούφ και ο Χατζηοσμάν, ο Ουζουνίδης και η Ραζήλ Μακρή, ποια μέση οδός; Σαλίκα θέλαμε, Σαλίκα παίρναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.