13.3.13

Ο Κώστας Βαξεβάνης νικητής του Διεθνούς Βραβείου Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parrado

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parado «για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης».
Η Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους δημοσιογράφους Mercedes Gallego (Vocento), Montserrat Dominguez (Huffington Post) και  Antonio Garcia Ferreras (La Sexta), τους Καθηγητές Octavio Salazar (Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα) Antonio Checa (Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης), τον Juan Antonio Anguita Parrado, αδελφό του δημοσιογράφου (από την Κόρδοβα) που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ την 7η Απριλίου του 2003 και τη Lola Fernandez Palenzuela, γενική γραμματέα του SPA (Ένωση Δημοσιογράφων Ανδαλουσίας), ξεχώρισε το παράδειγμα του στην άσκηση μιας στρατευμένης και ριψοκίνδυνης δημοσιογραφίας, αντιμέτωπος με τις δομές εξουσίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής και επαγγελματικής τρωτότητας και  σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/3/13 20:20

    ΠΡΟΜΟΣΙΟΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ ΠΙΑΤΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/13 09:40

    Άντε, ευχόμαστε ταρίχευση και στον κολλητό σας τον Τσίπρα (αν πεθάνει ποτέ γιατί μπορεί να ανακαλυφθεί ελιξίριο μέχρι να γεράσει το νιάτο)

    πάντως το υπόδειγμα της Βενεζουέλας μάλλον δυσλειτουργεί, εν έτει 2013 όχι να πάνε μπροστά δεν μπορούν, αλλά ούτε μία ταρίχευση δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, κάτι σαν το ΣΥΡΙΖΑ μόλις αναλάβει, θα επικαλεστεί κι αυτός ότι "καθυστερήσαμε να αναλάβουμε οπότε γιαβάς γιαβάς η επανάσταση"

    διαβάστε το μακάβριο πλην όμως διασκεδαστικό:

    Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατή πλέον η ταρίχευση της σορού του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι η διαδικασία θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα.

    Ο Τσάβες πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 58 ετών μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παραστεί ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως ηγέτη της χώρας.

    Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ταρίχευση της σορού του Τσάβες, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ταριχευτεί τα σώματα των σοβιετικών ηγετών Λένιν και Στάλιν και του Κινέζου Μάο Τσε Τουνγκ.

    «Ρώσοι και Γερμανοί επιστήμονες έχουν καταφθάσει στη Βενεζουέλα για την ταρίχευση του Τσάβες και μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει πλέον, διότι η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ίσως τελικά να μην είναι εφικτό», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας. Είναι περίπλοκο αλλά είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.