7.3.13

Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας και Τουρκίας

Το ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους «τους λαούς των δύο χωρών μας να δούνε πίσω από το «βιτρίνα» του λεγόμενου «Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας» και των συμφωνιών που υπογράφονται από τις δύο κυβερνήσεις».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα και η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ «πίσω από εκεί θα δούνε δύο πράγματα: από τη μια τα κοινά σχέδια μερίδας Ελλήνων και Τούρκων καπιταλιστών για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, και από την άλλη το σκληρό ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ενώσεων για τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, τους δρόμους μεταφοράς αυτού του πλούτου και γενικότερα των εμπορευμάτων.Συνεργασίες και ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκονται διεθνείς μονοπωλιακοί κολοσσοί, άλλα καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικές ενώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.