23.3.13

Μήνυμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Ορεστιάδας

Η ανοιχτή συνέλευση Ορεστιάδας επισημαίνει και τοποθετεί ως πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή, το ενδιαφέρον των πολιτών και επαγγελματιών για την άμεση ανταπόκρισή τους στην περισυλλογή ρούχων, φαρμάκων, και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται παράνομα και σε εξευτελιστικές συνθήκες στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.
Ότι δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να κάνουν οι κρατικές δομές, μπορεί να το κάνει ο ίδιος ο λαός για να σβήσει το φυτίλι που προσπαθούν να μας βάλουν, για να μας κάψει ΟΛΟΥΣ. Δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην περιοχή μας η απάθεια, η μη συμμετοχή, η ανακρίβεια, το ψέμα, τα σφαγεία στις πλατείες και άλλα.
Η αλληλεγγύη μπορεί να γίνει το όπλο για όλους μας. Για όλους εμάς που έχουμε κάποια ανάγκη αλλά η σκληρή και επιθετική «καθημερινότητα», που ζούμε εξαιτίας του άθλιου συστήματος της εκμετάλλευσης, μας οδηγεί στο να την απομονώνουμε.
Αυτό βολεύει αυτούς, εμείς βολευόμαστε μόνο με το συμφέρον της κοινωνίας, του λαού και των καταπιεσμένων. Και έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα…

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.