6.3.13

Σύσκεψη για τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των μελετών για τους οδικούς άξονες Δράμας-Καβάλας και Δράμας-Αμφίπολης.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να προετοιμαστεί η μελετητική ωριμότητα προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη των έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Παρόντες στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ήταν οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης και Δοξάτου, εκπρόσωποι της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ», εκπρόσωποι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας.
Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε σχετικά πως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεσμευτήκαμε ο Περιφερειάρχης κι εγώ, ότι η προτεραιότητά μας θα είναι η άρση της απομόνωσης της Δράμας με τη διασύνδεσή της με την Εγνατία Οδό.
Και μάλιστα δηλώσαμε πως θα επιδιώξουμε η διασύνδεση αυτή να είναι διπλή: τόσο προς την κατεύθυνση της Καβάλας, όσο και προς την κατεύθυνση της Αμφίπολης. Προχωράμε λοιπόν στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσης με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, για τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Οι 12 μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση του άξονα Δράμας-Καβάλας θα συμβασιοποιηθούν όλες εντός του 2013, ενώ για την ολοκλήρωση των υπαρχουσών μελετών του άξονα Δράμας-Αμφίπολης απαραίτητη είναι η ένταξη ορισμένων νέων μελετών σε προγράμματα χρηματοδότησης.
Και στις δύο περιπτώσεις πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση επιτέλους των τόσο ζωτικών αυτών έργων για τον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.