23.3.13

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες, οι οποίες κυκλοφορούν το Σάββατο λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου.
ΚΑΠΑ Research
Σε έρευνα της εταιρείας ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Metron Analysis
Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%.
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η Χρυσή Αυγή στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.
Παράλληλα, σε ποσοστό 42,3% τάσσονται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/3/13 21:57

    «Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου

    Άντε να πάρετε και τον γελοίο Λαζόπουλο μαζί σας, να σας ψηφίσει η αγανακτισμένη καημενίλα και ο "μορφωμένος" καλοπερασακισμός της ισοπέδωσης και να κάνετε την επανάσταση του Νότου με τον Μπέπε Γκρίλο και άλλους γραφικούς

    Εμείς θα περιμένουμε. Στην πρώτη αστοχία σας σας περιμένει η ... κρεμάλα που κατασκευάσατε για το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/13 12:20

      τί ωραια που πρεπει να αισθανεσαι οταν εισαι βολεμενος και κοροιδευεις αυτους που δεν εχουν ελπιδα... φαινεται απο το υφακι σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/3/13 09:03

      ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

      Ο 21:57 ΛΕΕΙ ΟΛΟΣΩΣΤΑ: ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ, ΣΥΡΙΖΟΜΠΕΠΕΓΚΡΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΕΙΝΑΜΕ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΩΛΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΟΛΕΥΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/3/13 20:55

      Λοιπον, να στο απλα με ενα παραδειγμα να την καταλαβεις την κοροϊδια: τα μπουμπούκια της Αγρογη ΑΕ και της Τραινοσε ηταν οι πρωτοι που ετρεξαν να ψηφισουν τη ΝΔ - δεν ψηφισαν ουτε Συριζα, ουτε Γκριλο, ουτε Ανταρσυα, ουτε μ-λ. Το ιδιο εκαναν και οοοολοι οι βυσματοβολεμενοι της "παλιας Ελλαδας της αποτυχιας και της γκλαμουριας" που μας λες - ναι, αυτοι τον ψηφισαν τον Σαμαρα και πηρε 30%, δεν τον ψηφισα εγω...

      Πιστευεις πως τα εν λογω σκατοβυσματα ψηφισαν ΝΔ επειδη θελανε κατι πιο "προωθημενο"? ή μηπως θελανε απλα τη διασφαλιση του κομματικου Κρατους που τους βολεψε και θα τους ξαναβολεψει?

      Ασε που ξεχνας επιμελως να μας πεις πως η εν λογω "παλια Ελλαδας της αποτυχιας και της γκλαμουριας" ειχε βαθυ μπλε/πρασινο χρωμα - ουτε κοκκινο ειχε, ουτε ροζ, ουτε πορτοκαλι... ετσι το λεω, προς αποφυγη παρεξηγησεων (εκτος αν γ***θηκε το ΕΕΚ-Τροτσκιστες και το ΑΣΚΕ να κανουν προσληψεις εκτος ΑΣΕΠ στην Αγροφυλακη και δεν το προσεξα!)

      Ετσι, ενω λες πολυ σωστα για τους Συριζογκριλους το "κανουν απλα διαπιστωσεις απελπισιας χωρις καμια προταση, μονο επιφανεια κτλ", χανεις ολο το δικιο σου λεγοντας μισες (ή καθολου) αληθειες για τους υπολοιπους...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/3/13 21:13

      ΥΓ. και η κοροιδια ειναι στην τελικη, οταν οοοολοι αυτοι που τοσα χρονια ηταν βολεμενοι και που τωρα στηριζουν την ακροδεξια συμμορια του Σαμαρα, μιλανε απαξιωτικα για ανθρωπους που πραγματικα δεν εχουν ελπιδα...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/3/13 09:20

      Την ακροδεξιά συμμορία του κωλοτούμπα Σαμαρά την έφεραν στην εξουσία οι ψευτοαριστεροί αποδομώντας τον σοβαρό πόλο της κεντροαριστεράς, δλδ το ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος τρόμαξε από το ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε μη θέλοντας το Σαμαρά για να μην έχουμε περιπέτειες. Και τα λαμόγια και οι κομματικοί της συνδικαλιστικής καμαρίλας του ΠΑΣΟΚ είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν είτε δήλωσαν υποταγή στον Αλέξη μπας και συνεχίσουν το λαϊκισμό σε πιο φιλόξενα νερά.

      Το ΠΑΣΟΚ πανάθλιο. Όχι τόσο πολύ για να το ξωπετάμε για χατίρι του Σαμαρά και του ΣΥΡΙΖΑ.

      Στην αφέλεια και την κολλημένη νοοτροπία των ΠΑΣΟΚων ψηφοφόρων κτίζεται ο νέος άθλιος δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Ή αντιμνημονιακών (ότι κι αν σημαίνει αυτή η σούπα) εναντίον μνημονιακών (ή "σοβαρών").

      Η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχε ο ΠΑπανδρέου 25%, ο Σαμαράς 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10% απλά για να κρατάει τα μπόσικα.

      Αλλά ο λαός και τα συμφέροντα αποφάσισαν διαφορετικά.

      Κάποιος θα το πληρώσει. Και δεν θα είναι τα συμφέροντα.

      Με γεια σας ο Αντώνης και ο Αλέξης παπάρες που φορτώνεται στο ΠΑΣΟΚ τα γαμησιάτικα του ΚΑραμανλή.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/13 22:20

    ftanei re piazza mas exeis zalhsei me to suriza.. to mpoulo tha parei o syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε έχεις δίκιο και το έχω πάρει απόφαση! ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ κι ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα μας σώσουν...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/3/13 12:39

      χαρουλες κανετε συρυζακια αλλα μετα τις αγκαλιτσες με την{ καημενο} θα κλαψετε παλι οποτε γινουν εκλογες και μετα παλι θα ονειρευεστε κυβερνηση αχριστεραςςςςςςςςςςςςςςςς.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/3/13 08:16

    ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟ......
    ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ 13% ΚΑΙ ΒΑΛΕ.............
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/13 12:23

      μιλανε ολοι, μιλανε κι οι κωλοι...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/3/13 10:41

    Κοιτάξτε να δείτε πόσο άσχημα ρε περνάει ο κόσμος στην Ελλάδα και πώς αυτοθυσιάζεται για να συμπαρασταθεί στους αδελφούς Κυπρίους που μας συγκλόνισαν με την (ΕΘΝΙΚΗ πάντα) αυτοθυσία τους

    http://press-gr.blogspot.gr/2013/03/10000-harlem-shake.html

    Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, τα γυρίσματα για το ηρακλειώτικο Harlem Shake!


    Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 16.00 και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέχρι τις 17.30 που ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά πλάνα, στη μεγαλύτερη πλατεία της Κρήτης είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 10.000 άτομα για να χορέψουν στον ρυθμό του Harlem Shake, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/3/13 12:27

    piazza μεγαλυτερη κωλοτουμπα παντως που κοροιδευεις για πασοκ κ βενιζελο απο εσενα δεν ειδα..μπορει η ναντια κομανετσι.πριν 2-3 χρονια το πασοκ ηταν το αγιο κομμα..τωρα τι εγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Άγιο" το ΠΑΣΟΚ δεν το λέγαμε ποτέ! Δεν έχουμε σχέση άλλωστε με τις αγιοσύνες και τα συναφή! Κριτική, καλοπροαίρετη βέβαια, κάναμε στο ΠΑΣΟΚ από της αρχής της διακυβέρνησης του, αλλά μετά την συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ και τον Σαμαρά ... αποφασίσαμε ότι ήταν μια καλή ανάμνηση! Όσο για τον Βενιζέλο, δεν τον είχαμε αναφέρει ποτέ κι ούτε ασχοληθήκαμε μ' αυτόν.

      Αλλά είμαστε σίγουροι πλέον ... ότι ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ κι ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα μας σώσουν!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/3/13 15:16

    Καλά ρε πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε ή να πετύχετε αυτά που εσείς θέλετε. Είστε τόσο ανόητοι πια!!!! Μαζέψτε τα ποσοστά της κάπα και αθροίστε τα. Πως γίνεται να βγαίνουν 114,9%.
    Κλείστε τα μπλοκ σας και πηγαίνετε στα πίτια σας και μην τρελένετε τον κόσμο. Φτάνει πια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.