5.3.13

Απολογισμό για το 2012 έκανε ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

110 πολίτες από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, απευθύνθηκαν στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Λάζαρο Τσακμακίδη, το 2012 ζητώντας τη μεσολάβησή του για υποθέσεις τους με υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Στην συντριπτική τους πλειονότητα επρόκειτο για σύνθετες υποθέσεις. Από τις αιτήσεις των πολιτών ικανοποιήθηκαν πλήρως το 90%, ενώ ένα μικρό ποσοστό είτε δεν ήταν νόμιμες, είτε αφορούσαν άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
«Στις νέες συνθήκες που διαγράφονται από την δημοσιονομική κρίση, όλη η Ελληνική διοίκηση καλείται να αναπροσαρμοστεί», ανέφερε ο κ. Τσακμακίδης κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναμφισβήτητα προκαλούν αναταράξεις στον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων φορέων, οι οποίοι καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα νέο πλαίσιο, με άλλες προδιαγραφές. Αλλά και ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης θα πρέπει να προσεγγίσει νέους τρόπους παρέμβασής του, στηρίζοντας την θεσμική λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, την εμπέδωση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και την προώθηση των ενεργειών για την δημιουργία ενός βιώσιμου αυτοδιοικητικού συστήματος»
Όπως τόνισε ο κ. Τσακμακίδης, «η κρισιμότερη συμβολή του, θ’ αποτελεί η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, που καθίσταται πιο απαραίτητη από ποτέ στην παρούσα συγκυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.