20.2.13

Η Κομοτηνή στους δρόμους κατά της λιτότητας

Ικανοποιητική, σε σχέση με άλλες φορές, ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κομοτηνής που διοργανώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή και στην πορεία του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρώσεις, που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι ήταν ειρηνικές με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών της κυβέρνησης. Βασικότερα αιτήματα της απεργίας, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η λήψη μέτρων κατά της ανεργίας.
Στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συμμετείχαν οι απολυμένοι του ΙΚΑ Κομοτηνής και της κλινικής «Άγιος Γεώργιος», άνεργοι, συνδικάτα, νεολαίοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, αστυνομικοί, το ΤΕΕ Θράκης, τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/2/13 09:11

    Κάτι ξέρουν οι Κύπριοι πολίτες αφού βρίσκονται σε θέση ενημέρωσης πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο κράτος μετά από 3 χρόνια μνημονίων στην Ευρώπη. Ο αλήτοπροπαγανδιστής των μισών αληθειών Δελαστίκ, ο αριστεροπατριώτης, χέστηκε πάνω του από το χαστούκι των Κυπρίων στη φιλοσοφία της ανωριμότητας και της ανευθυνότητας της οποίας είναι υπηρέτης. Και αναγκάστηκε να παραδεχθεί εκφράζοντας προφανώς και το ζόρι που έχουν όλοι οι χύμα αντιμνημονιακοί του "πεινάμε, τι πο#$^άνα που είναι η άτιμη η ζωή με τα άτιμα τα συμφέροντα".

    Πεντακάθαρο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκλεγεί ο δεξιός Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πήρε το 45,46% των ψήφων.

    Η εκλογή Αναστασιάδη θα τινάξει πιθανότατα στον αέρα και τις παραδοσιακά στενές σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι άνθρωπος με θέσεις πασίγνωστες στην Κύπρο. Δεν τις έχει κρύψει ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών κρύβοντας τα όσα σκέπτεται.

    Υπερψηφίζοντας τον Ν. Αναστασιάδη οι Κύπριοι γνωρίζουν άριστα ότι ψηφίζουν υπέρ της υπαγωγής της χώρας τους σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας, αλλά και υπέρ της εφαρμογής κάποιας νέας εκδοχής του σχεδίου Ανάν, αν το απαιτήσουν οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι.



    Γκέγκε μίστερ τσίπρας, Θεοδωράκης, Γλέζος, Κρανηδιώτης και το λοιπό αριστεροΧρυσαυγίτικο και κανονικοΧρυσαυγιτίκο κακό συναπάντημα της ελληνικής αντιπολιτευτικής κωμωδίας; Με πρώτο τον κωλοτούμπα Σαμαρά εννοείται αλλά αυτόν τον ψήφισε ο ελληνικός λαός για ανάσχεση στον Τσίπρα επιβραβεύοντας την κωλοτούμπα του. Και ενώ ο Τσιπρας κοροϊδεύει το λαό και θα την πατήσει, δυστυχώς του Σαμαρά του βγήκε το χαρτί. Εκτός από αριστερούς ημιμαθείς υπάρχουν και δεξιοί στην ΕΛλάδα με δικό τους στενόμυαλο τρόπο σκέψης. Τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.