22.2.13

Δέσμευση Υπουργού Παιδείας ότι το Τμήμα Οινολογίας θα παραμείνει στην Δράμα

Ευρεία προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα των Τμημάτων ΤΕΙ της Δράμας.
Στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, που είχε αναλάβει και την σχετική πρωτοβουλία, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου ο Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου Θεολόγης Παπαδόπουλος και ο Καθηγητής του Τμήματος Οινολογίας Σπυρίδων Μάμαλης.
Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν το ζήτημα των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων. Στον γόνιμο και μακρύ διάλογο που επακουλούθησε, ο κ. Υπουργός στο τέλος της συνάντησης δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα αναθεωρήσει την απόφαση αναφορικά με το κλείσιμο των Τμημάτων της Δράμας, τονίζοντας ενώπιον όλων των παραβρισκόμενων ότι το Τμήμα Οινολογίας θα παραμείνει στην Δράμα και για να υλοποιηθεί τούτο ζήτησε έγγραφη δέσμευση της ακαδημαϊκής κοινότητας για στήριξη του Τμήματος αναφορικά με το διδακτικό προσωπικό, ενώ όσον αφορά το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, θα συγχωνευτεί με το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ως ακαδημαϊκή κατεύθυνση.
Η δημόσια δέσμευση αυτή του κ. Υπουργού αναμένεται να υλοποιηθεί και εμπράκτως στο άμεσο μέλλον με την δημοσιοποίηση του αναθεωρημένου σχεδίου Αθηνά.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/13 16:36

    Οχι κάθε χωριό και ΤΕΙ. Εμείς τα πληρώνουμε και τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 13:55

      καλα, εισαι σοβαρος; και να χασει το τσιφλικι του ο παλαι ποτέ αρχιΔΑΠιτης της Γεωπονικης, ο μοναδικος μονιμος καθηγητης (ολοι οι αλλοι ειναι ωρομισθιοι) στο Οινολογιας;

      και με τί θα παιζει μετά; με το ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, με τη θεση του στο Οικονομικο ή με τα Π.Δ.407/80; το παιδι θελει να εχει και κατι αποκλειστικα δικο του!

      ΥΓ. καμαρωστε τον τερμα δεξια (παντα δεξια!) στη 2η φωτο...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.