3.2.13

Η Μαρώνεια Ροδόπης … στον κινηματογράφο

Δύο αδέλφια, ο Λάζαρος και ο Κυριάκος, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη για την Μαρώνεια, για να βρουν τη σπηλιά του Κύκλωπα.
Κάποια στιγμή οι δύο χαρακτήρες σταματούν σε ένα επαρχιακό ξενοδοχείο και γνωρίζουν μια Κενιάτισσα μετανάστρια, την Κινγκόρα, η οποία εργάζεται ως καμαριέρα.
Ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές την ερωτεύεται και την παίρνει μαζί του στο ταξίδι, ανατρέποντας τις ισορροπίες… Πρόκειται για ένα υπαρξιακό οδοιπορικό με στοιχεία θρίλερ και εσωτερικής αναζήτησης, το οποίο συστήνει τη θρακική γη και τον ελληνικό πολιτισμό στους Κενιάτες.

Η ταινία «Η επιστροφή του Λαζάρου», είναι ανεξάρτητη παραγωγή και εξολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη. Σ' αυτήν εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο Κομοτηναίος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Θεσσαλονικιός μουσικοσυνθέτης Άκης Γεροντάκης, ενώ συμπράττει κι ένα ολόκληρο χωριό, οι Προσκυνητές Ροδόπης.
Η ταινία θα βγει στις 8 Φεβρουαρίου στις αφρικανικές αίθουσες, ενώ ένα μήνα μετά, αρχές Μαρτίου, αναμένεται και στις ελληνικές αίθουσες.

1 σχόλιο:

  1. Δημήτριος Κουτσογιάννης5/2/13 11:13

    Κάποιος να ενημερώσει τον Ντομινίκ Στρος Καν για την καμαριέρα, είναι καλύτερη από την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.