6.2.13

Συμβολικές καταλήψεις δρόμων από αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη τμήματος της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Γέφυρας Κήπων Έβρου, στο ύψος των Φερών, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αγρότες της περιοχής.
Στον χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου εξήντα γεωργικά μηχανήματα, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, «τα αιτήματα των αγροτών είναι διαχρονικά, αλλά σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιζητείται μια μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να μπορέσουν μ’ αυτό τον τρόπο να ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στους αγρότες άλλων νομών, ακόμη και χωρών. Επίσης, οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ την ίδια ώρα που οι συντάξεις του μειώνονται σημαντικά.
Την ίδια ώρα, τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα, χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία, μπροστά από το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα καθώς και στο κόμβο Νέας Καλλίστης, στην εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.