6.2.13

Η φωτογραφία δεν είναι από την κατοχή!

Είναι από την Ελλάδα του 2013!!! Εκατοντάδες χέρια που υψώνονται «παρακαλώντας» για μια σακούλα με οπωροκηπευτικά.
Από την διαμαρτυρία των αγροτών για το υψηλό κόστος παραγωγής και την τιμή του πετρελαίου, τους οδήγησε έξω από το υπουργείο, όπου μοίρασαν 50 τόνων τροφίμων.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/13 19:04

    σιχτιρ τζαμπατζήδες έλληνες...

    άντε ρε λαμόγια...

    μια ζωή τα ίδια, με μπάχαλο ουρά όπου και αν πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/13 19:06

    κιτρινος που εισαι μεγαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/13 00:43

    Είναι από διαμαρτυρία αγροτών έξω από το υπουργείο γεωργίας.Πες ολη την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/13 08:55

    Αφήστε την προπαγάνδα με την καημενίλα

    Οι ανιστόρητες συγκρίσεις με την Κατοχή προσβάλλουν τον ελληνικό λαό

    Στην ΚΑτοχή αυτή η φωτογραφία δεν υπήρχε. Η σπατάλη οπωροκηπευτικών από 'πιεσμένους αγρότες' και η βόλτα για τζάμπα φαί από μερικούς συμπολίτες, για την περίοδο της κατοχής θα θεωρούνταν Ανάσταση Κυρίου.

    Η μόνη σύγκριση με την Κατοχή είναι οι Γκαιμπελική 'επαγγελματική' προπαγάνδα των Χρυσαυγιτών (νοσταλγών του ναζισμού οπότε δικαιολογούνται) καιτ ων ΣΥΡΙΖιωτών ψευδοαναρχικών επαναστατών αντισυστημικών οργισμένων. Αυτοί ... δεν δικαιολογούνται. Ρισκάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτριος Κουτσογιάννης7/2/13 09:53

    Η μοναδική διαφορά με την κατοχή είναι στο ότι η τωρινή φωτογραφία είναι έγχρωμη.
    Μη μας διαβάσει μόνο ο Μπάμπης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/13 18:33

      Είναι φανερό ότι είσαι άσχετος και ανιστόρητος

      Ντροπή που καμώνεσαι ότι ξέρεις για Κατοχή

      Μπες στο google κτύπα "Κατοχή" ή "1941 - 1944" και θα καταλάβεις

      Άιντε γιατί κάθε αστοιχείωτος έμαθε να σχολιάζει, έστω και επώνυμα

      Διαγραφή
    2. Δημήτριος Κουτσογιάννης8/2/13 08:18

      Περιμένω να με ενημερώσεις, έστω και ανώνυμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/2/13 13:00

      ΑΠλά σέβομαι την επώνυμη υπογραφή σου. Ντροπή πάντως που διαστρεβλώνεις έτσι τις ιστορικές αντιστοιχίες. Αφού περιμένεις να σε ενημερώσω τότε γιατί τόσο κατηγορηματικός ότι "Η μοναδική διαφορά με την κατοχή είναι στο ότι η τωρινή φωτογραφία είναι έγχρωμη"; Αν δεν ξέρεις σίγουρα κάτι βάλε και μια πινελιά "ίσως".

      Σιγά μη σε ενημερώσω. Βρες κανενα βιβλίο ιστορίας δημοτικου να μάθεις. Το google φαίνεται παραείναι βαρύ.

      Επαναλαμβάνω, δε διαφωνώ με τη γενικότερη επώνυμη διαδικτυακή παρουσία σου αλλά η διαστρέβλωση δια της υπερβολής δεν βοηθά. Το δηλητήριο παραείναι επικίνδυνο για την εποχή. ΚΑι επιμένω ότι το σχόλιο σου είναι ΛΑΘΟΣ!!! ΌΧι σαν τακτική, δικαίωμά σου τι πουλάς, αλλά είναι ΛΑΘΟΣ γιατί απλά είναι ΨΕΜΑ και προσβάλλει όσους έζησαν την Κατοχή.

      Αν θες γράψε άρθρο "οι παραλληλισμοί της Κατοχής με το σήμερα - ο λαός υποφέρει μπορεί και παραπάνω δεδομένου με το τι συγκρίνεται"

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/2/13 17:17

      http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/02/2013_482487

      και ειδικά η τελευταία παράγραφος ίσως σε επαναφέρει Δημήτρη Κουτσογιάννη

      βλέπεις που και οι μνημονιακοί ξέρουν να τα λένε καλά για το τι τραβάμε όλοι μας αλλά είναι σαφώς πιο εύστοχοι στον τρόπο που ερμηνεύουν τις καταστάσεις

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/2/13 12:05

    Και άλλες φορές οι αγρότες μοίραζαν προϊόντα ενώ έκαναν κινητοποιήσεις. Τις καλές εποχές. Βάλε μία φώτο από τότε να δούμε τις διαφορές. Δώσε τζάμπα στον Έλληνα και πάρτου και το επίδομα πλυσίματος χεριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/2/13 00:23

    Σκέτη προπαγάνδα τα σπαραξικάρδια συμπεράσματα που έσπευσαν πολλοί να εξαγάγουν, βλέποντας τις εικόνες χεριών απλωμένων με ικεσία και προσμονή προς μια σακούλα με φρούτα ή λαχανικά, που πετούσαν από ένα φορτηγό οι διαμαρτυρόμενοι έμποροι.

    Εξεγείρομαι επίσης όταν, μπροστά σε παρόμοιες σκηνές, φωτογραφίες και τηλε-εικόνες εμφανίζονται έμποροι του ανθρώπινου πόνου, μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων. Οταν είναι οι ίδιοι εκείνοι που δεν κατάφεραν να μας στείλουν στην εθνική εξαθλίωση όταν το πάλευαν από τις γραμμές του «λόμπι της δραχμής».

    Ενα παράδειγμα αρκεί. Πριν χτυπήσει ανοιχτά η κρίση, ακόμη και δημοσιογράφοι, που οφείλουν να παραμένουν ψύχραιμοι και να μην πολλαπλασιάζουν με κορώνες τη δυστυχία (βλέπε Παπαδάκης και Αυτιάς), πολεμούσαν το συνταξιοδοτικό σύστημα, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ σύνταξη». Παρέλειπαν να εξηγήσουν ότι οι χαμηλές συντάξεις ήταν ήδη μεγαλύτερες από το ποσό που αναλογούσε στις κρατήσεις που είχαν πληρωθεί κατά τον επαγγελματικό τους βίο. Ξεχνούσαν ότι το απέραντο Δημόσιο πλήρωνε αυξάνοντας φόρους και δανεισμό.

    Το κράτος των πολιτικών που όλοι μας επιπόλαια και συνειδητά κάναμε αστέρες, κορόιδευε την ανέχεια μοιράζοντας χρήματα που δεν υπήρχαν. Πραγματικές δομές για την πραγματική φτώχεια δεν φτιάξαμε. Με αποτέλεσμα, στη δύσκολη στιγμή, να εξευτελίζονται γέροντες πίσω από το φορτηγό των εμπόρων. Οι οποίοι δεν σκέφτηκαν να ενισχύσουν με τα ίδια προϊόντα το πολύτιμο έργο τόσων οργανώσεων, που δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατήσουν όρθιους τους συνανθρώπους μας.

    Το πραγματικό πρόβλημα με τη φτώχεια είναι η ανεργία, κυρίως στους άνδρες. Χρειαζόμαστε καλές ιδέες για δουλειά και όχι μάρκετινγκ με υποκριτικές «ελεημοσύνες» των εμπόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.