4.2.13

Στις 24 Φεβρουαρίου η εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ

Στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων για το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο εκλογικός κατάλογος θα είναι ανοιχτός, ενώ ως βάση στις Τοπικές Οργανώσεις θα είναι ο κατάλογος από την εκλογή νέου Προέδρου τον Μάρτιο του 2012.
Μέλος θα μπορεί να γίνει κανείς μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ υποψηφιότητα μπορεί να θέσει κάποιος αν είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης.
Νέα εγκύκλιος θα ορίζει το μέτρο εκλογής. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας το μέτρο θα είναι 20 ψήφοι, δηλαδή θα εκλέγεται ή 1 στους 20 ψηφίσαντες ή ο κάθε υποψήφιος που θα συμπληρώνει 20 ψήφους.
Θα υπάρχει ως μοναδική ποσόστωση αυτή της εκπροσώπησης και των δυο φύλλων, τουλάχιστον 30%. Διάλογος στις Τοπικές Οργανώσεις με τα προσυνεδριακά κείμενα θα γίνει τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/2/13 08:40

    Είναι σίγουρο πάντως ότι για χατίρι της ενότητας του κόμματος, στις μαζικές αυτές προσυνεδριακές διαλογικές συγκεντρώσεις, ο Χατζηοσμάν θα άρει την απειλή παραίτησής του, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε και από τον τούρκο πρωθυπουργό ότι κι εκείνος παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση της τροπολογίας για τους ιμάμηδες και τον παρακαλεί να μη θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα της φίλης Ελλάδας. Για χατίρι της Μητέρας Πατρίδας ο κ. Αχμέτ είπε "ας πάει και το παλιάμπελο...", δεν θα καταστρέψω εγώ τη φίλη και γειτόνισσα Ελλάδα σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/2/13 16:23

    Aπόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Καθημερινή της Κυριακής:


    -Έχετε ασκήσει σκληρή κριτική και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή τους στην τρικομματική. Υπάρχει δυνατότητα να συνεργαστείτε με κάποιο από τα δύο κόμματα ή το αποκλείετε;
    Αποκλείουμε κατηγορηματικά κάθε συνεργασία στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου. Συνεπώς, όπως είναι τα πράγματα σήμερα, περιθώρια σύγκλισης με τις δυνάμεις αυτές δεν υπάρχουν. Ας κρατήσουμε όμως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ραγδαίων ανακατατάξεων στο πολιτικό σύστημα.


    Σχόλιο κάθε σοβαρού: Μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση να καταλαβαίνει κανείς ότι ο Τσίπρας αρνείται κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει το παράθυρο ορθάνοιχτο.
    Ο Τσίπρας θέτει μονάχα ως όρος συνεργασίας την αποδοκιμασία της «μνημονιακής πολιτικής» χωρίς να ορίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο της ενώ παράλληλα ο ίδιος σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ζούμε σε περίοδο ανακατατάξεων.
    Άτιμη η ζωή. Από τα ειδικά δικαστήρια και τις κρεμάλες στον Παπανδρέου στα ανοιχτά παράθυρα συγκυβέρνησης με τον Βενιζέλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.