31.1.13

Η Τούρκικη Seba ή ο Ιβάν Σαββίδης για την ΣΕΚΑΠ;

Σε παρτίδα πόκερ για δυνατούς παίκτες εξελίσσεται η πώληση της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Παρότι μόνο η τουρκική SEBA έχει υποβάλει  επίσημα προσφορά για το 50,36% της εταιρείας εντός της προθεσμίας (15 Οκτωβρίου) που προέβλεπε ο διεθνής διαγωνισμός, εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.
Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τον πρωθυπουργό, γεγονός που προκάλεσε τους σχετικούς συνειρμούς, ιδίως μετά τις αντιδράσεις που προκαλεί σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας η προοπτική η βιομηχανία της Θράκης να περάσει σε τουρκικά χέρια (και παρά τη συνεργασία της με την ελληνική εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ).
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση της ΣΕΚΑΠ, η κυβερνητική πλευρά δεν θέλει επ’ ουδενί να διακινδυνεύσει ακόμα ένα ναυάγιο με τον διαγωνισμό.
Και για αυτό έχει φροντίσει άτυπα να διαμηνύσει στον Ιβάν Σαββίδη ότι εάν θέλει να πάρει την πλειοψηφία της ΣΕΚΑΠ, θα πρέπει να υποβάλει προς τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ ανέκκλητη προσφορά με εγγυητική επιστολή, ώστε ακολούθως να μπορέσει, με σχετική ασφάλεια, να κηρύξει άγονο τον διεθνή διαγωνισμό που «τρέχει» αυτή τη στιγμή.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του, καθώς θα πρέπει το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κάνει την αποφασιστική κίνηση που τού ζητείται, ώστε να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του.
Σε διαφορετική περίπτωση, το 50,36% της ΣΕΚΑΠ θα καταλήξει σε έναν επί πολλά χρόνια συνεργάτη της, την τουρκική Seba, που, από κοινού με την ΕΛΓΕΚΑ, θα επιχειρήσουν να τη βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο και να δώσουν ξανά προοπτική στην ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/1/13 19:39

    Ο Ερντογάν έστειλε πρώτα τον Παπανδρέου στην Ιστικλάλ για καζάν ντιπί χαλβά
    στη συνέχεια στο Ισλαμικό Κατάρ τον Σαμαρά του ξύπνησε τα πατριωτικά αισθήματα, με τη δωρεά του τζαμιού στην Αθήνα και την ακύρωση του πρόσφατου νόμου για τον διορισμό των Ιμάμηδων.
    Για καλό κατευόδιο στην επισήμανση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Ελλάδα προτίθεται να ασκήσει τη δεδομένη στιγμή τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θαλάσσης……………..
    Ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε την απόκτηση ενός νέου ερευνητικού σκάφους το «Barbaros Hayreddin Pasha» το οποίο πρόκειται να διεξάγει σεισμικές έρευνες πρώτα στη Μαύρη θάλασσα και στη συνέχεια στη Μεσόγειο?
    Διπλωματία της Ανατολίτικης φιλοσοφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.