8.1.13

Τις πρώτες εξαγωγές σανού στην Τουρκία κόβει η γραφειοκρατία

Έξι φορτηγά περιμένουν στο τελωνείο των Κήπων Έβρου να φορτώσουν ελληνικό σανό μηδικής προκειμένου να το διαθέσουν για τρίτη φορά φέτος στην τουρκική αγορά, αλλά «κολλήσανε» στην ελληνική γραφειοκρατία.
Σύμφωνα με όσα είπε ένας από τους παραγωγούς των Φερών, κάθε βδομάδα έχουν συμφωνήσει με τουρκική εταιρεία να φορτώνουν περίπου έξι φορτηγά μηδική, ενώ από τη νέα καλλιεργητική περίοδο έχουν σκοπό να επεκτείνουν τη συμφωνία και να πουλήσουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει εξαγωγή σανού στην Τουρκία κι έτσι οι ελληνικές αρχές δεν εγκρίνουν το «τυπικό» του πράγματος: Ένα χαρτί που θα αναγράφει επάνω τις ποσότητες και το όνομα του παραγωγού που το πουλάει και του εμπόρου που το αγοράζει.
Οι παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την πρώτη φορά τους είπαν ότι το θέμα θα διευθετηθεί από την τοπική διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, όπως και έγινε για τα δύο πρώτα φορτία: «Φύγανε» με συνοδευτικά έγγραφα στα τουρκικά και τα αγγλικά, αφού οι παραγωγοί είχαν φροντίσει να συμφωνήσουν και με τις τουρκικές αρχές.
Τώρα, όμως, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αναγνωρίζει την πράξη, γιατί δε διαθέτει τέτοιο έγγραφο στα ελληνικά, αφού δεν έχει προβλεφθεί ότι θα γίνει ποτέ εξαγωγή σανού στην Τουρκία!!!

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.