2.1.13

Ευχές με τον κόσμο αντάλλαξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής πραγματοποίησε την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους επαγγελματίες, αλλά και με πολίτες και αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, «αφήνουμε πίσω μας μία πολύ δύσκολη χρονιά με προβλήματα που έπληξαν και την τελευταία ελληνική οικογένεια και δυσκολίες οι οποίες δημιούργησαν αδιέξοδα στις Έλληνιδες και τους Έλληνες.
Θέλω να πιστεύω όμως ότι αυτή η χρονιά σηματοδοτεί  κι ένα νέο ξεκίνημα, διότι μέσα από τη σκληρή προσπάθεια που κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες διασφαλίστηκε, πρώτον, η παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα φαίνεται, όλο και περισσότερο, τους επόμενους μήνες.
Χρέος δικό μας είναι να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, η Θράκη και η Ροδόπη να συνεχίσει να παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και να λύνει κάθε μέρα προβλήματα που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και το νέο έτος  να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, η οποία θα αφήσει πίσω τα χειρότερα και θα φέρει ξανά τα καλύτερα στον τόπο μας».
Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «σε όλα τα θέματα θα πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Πρέπει σε κάθε χώρο να ξεχωρίσουμε τους υγιείς, τους αποτελεσματικούς και τους καθαρούς, από τους ανέντιμους, τους αδιάφορους και τους αναποτελεσματικούς.
Μόνο αν δημιουργήσουμε μια νέα οριζόντια συμμαχία με τα υγιή στοιχεία όλων των χώρων θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από το τέλμα και να την κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/13 12:24

    Καλά ο Ευρυπίδης τις μπαρούφες του θα πει, απόλυτα συνυπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας στην 6ετία Καραμανλή (διαβάστε για τις λαμογιές του με τις ΜΚΟ στο HOT DOC του Βαξεβάνη για τις οποίες κανείς στη Ροδόπη δεν αναφέρεται, αφού φοβούνται τον αγά - ούτε καν ο Τριανταφυλλόπουλος ο "επαναστάτης"). Και απόλυτα υπεύθυνος για την καθυστερημένη υιοθέτηση μιας σωστής εκδοχής εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας όπως με το στανιό ψιλοπεριγράφεται στα μνημόνια. Διαβάστε όμως για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό το πολύ ωραίο ξεγυμνωτικό:

    Αν και ο κ. Τσίπρας μίλησε για «πολύτιμα διδάγματα» από τις συνομιλίες που είχε, δεν ξεκαθάρισε ποιο μοντέλο θεωρεί επιτυχημένο για έξοδο από την κρίση, της Βραζιλίας ή της Αργεντινής; Δ ύο ή τρεις φορές μίλησε τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ στα καθημε­ρινά μηνύματά του από τη Λατινική Αμε­ρική για τα «πολύτιμα διδάγματα» που άντλησε από τις επαφές και τις συνομι­λίες που είχε εκεί. Δυστυχώς, όμως, απέ­φυγε να μας εξηγήσει ποια ακριβώς υπήρξαν τα «διδάγ­ματα» αυτά και αν και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν την πολι­τική του. Διότι αυτό και μόνο είναι που έχει σημασία, όταν μάλι­στα Βραζιλία και Αργεντινή δεν απο­τελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος αλλά δύο διαφορετικά νομίσματα.
    Απέφυγε επιμελώς ο Αλ. Τσίπρας να θίξει τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Και όχι ανεξήγητα. Βραζιλία και Αργεντινή αντιμετώπισαν με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματά τους και ενώ η πρώτη κατάφερε να τα ξεπεράσει, η δεύτερη εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από αυτά. Δεν χρησιμοποίησαν, όμως, και οι δύο την ίδια πρακτική. Αρα, αν έχουν κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον το ταξίδι και οι επαφές του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι άλλο από τη σύγκριση των δύο πρακτικών που χρησιμοποιήθηκαν.
    Δυστυχώς για τον Τσίπρα, η βραζιλιά­νικη συνταγή δεν έχει καμία σχέση με τα όσα εφαρμόζει ή υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λούλα δεν εκλέχθηκε καταγγέλλοντας το ΔΝΤ και τις μεθόδους του ή απειλώντας ότι θα εκβιάσει τους δανειστές της χώρας του. Ακριβώς το αντίθετο έκανε. Δεσμεύ­τηκε δημόσια ότι θα τηρήσει τις ειλημμέ­νες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των προκατόχων του. Και η πολιτική που ακο­λού­θησε ήταν αυτή που ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του καταγγέλλουν ως «νεοφιλελεύθερη» και ως «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».
    Ακόμη και σε επίπεδο πολιτικού λό­γου, οι υποδείξεις που του έγιναν ισοδυ­να­μού­σαν με έμμεση αλλά σαφή αποδο­κι­μασία της κομματικής ρητορικής του. Ηταν ρητή η υπόδειξη του Λούλα ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οξύτητες και υπερβολές και ότι οι προσπάθειες των ασχολούμενων με τα κοινά θα πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για τα προβλήματα. Κάτι που, ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύ­γει ή δεν είναι σε θέση να κάνει. Συμπέ­ρασμα; Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας επέλεξε να εξυμνήσει την Αργεντινή. Είναι αυτή που χρεοκόπησε. Γι' αυτό και προτιμά τη συνταγή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/13 14:17

      Καλά ο Ευρυπίδης τις μπαρούφες του θα πει, απόλυτα συνυπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας ΑΛΛΑ ο Τσιπρας μπλα μπλα μπλα και ο Τσιπρας μπλα μπλα μπλα και ξανα ο Τσιπρας μπλα μπλα μπλα - γι αυτο κι εμεις, λεει, θα ψηφισουμε τον Στυλιανιδη! Εναλλακτικα, θα ψηφισουμε τον Βενιζελο για να κανει υπουργο τον Στυλιανιδη!

      πες το ρε μαλακα, ντρεπεσαι? ή μηπως δεν θα το κανεις?

      αει σιχτηρ ξεφτιλισατε 3 γενιες ολοκληρες, γιουσουφακια του Σαμαρα και του Φαηλου

      αηδια καταντησατε, αηδια

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/13 13:47

    ΜΚΟ για τα χασαπιά δεν έκανε? Μπα, ετούτοι δεν αξίζουν εκατομμύρια αφού τον κατσάδιασαν γερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/1/13 16:38

    Είπαμε πολλές φορές πως όσο νέος θέλει να πλασάρεται ο Εύρη τόσο πιο παλαιοκομματικός εμφανίζεται. Επίσκεψη μετά δελτίου τύπου και δημοσιογραφικής κάλυψης στην αγορά εντός των εορτών, οποία πρωτοτυπία. Αν αφαιρούσες το όνομα, μπορούσε η είδηση να σταθεί και σαν "επίκαιρο" του '50. Σε ότι αφορά τους προβληματισμούς για την αποσιώπηση στη Ροδόπη των πεπραγμένων του με τις ΜΚΟ, θα αναφερθώ στο εξής : Στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 (?) στην Αττική, όταν ήταν ακόμη υπουργός Παιδείας ή Μεταφορών, φέρεται πως κινητοποίησε πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσει το σπίτι του στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Το γεγονός απασχόλησε ολίγον τα κεντρικά ΜΜΕ, ενώ παρουσιάσθηκε και στο χρονογράφημα του κ. Κασιμάτη στην Καθημερινή της Κυριακής. Τότε τηλεφώνησα σε φίλους στην Κομοτηνή (εγώ έλειπα) για να πάρουν την εφημερίδα και να διαβάσουν για τα κατορθώματα του λαοπρόβλητου. Φεύ ήδη από τις 09.00 το πρωί η εφημερίδα είχε "εξαντληθεί". Και η ζωή και το παραμύθι ακόμη συνεχίζεται. Δόξα τη μακροθυμία σου λαέ που όλα τα συγχωρείς και ακόμη ελπίζεις στους εγκληματικούς σωτήρες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/1/13 18:16

    Ντροπη σας ολοι εσεις που κρυβεστε πισω απο την ανωνυμια.Κανενας απ εσας δεν γραφει την παρεμβαση του υπουργου μας,και την καταργηση του πιστιποιητικου κοπρανων στην Θρακη,για τους επαγγελματιες.Τοσα χρονια που ηταν ο δικος σας ο κηπουρος Πεταλωτης.Καιρος ειναι να μιλησουμε για αληθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/13 14:14

      ...είπε κάποιος που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.