10.1.13

Ερώτηση Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται η αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά τονίζεται η προχειρότητα του όλου εγχειρήματος: έλλειψη αξιόπιστου υπηρεσιών διαδικτύου με αποτέλεσμα το σύστημα να καρκινοβατεί, έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστών, εκτυπωτών και αναλώσιμων) με τελικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών.
Επίσης, η απουσία αξιόπιστου λογισμικού δεν επιτρέπει τον ουσιαστικό έλεγχο υπερσυνταγογράφησης, Θεσπίστηκαν δε αυθαίρετα όρια συνταγογράφησης (που δεν έχουν γνωστοποιηθεί στις μονάδες υγείας) χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη γεωγραφικά και νοσολογικά χαρακτηριστικά κατά περιοχή και ειδικότητα.
Στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτάνε τον αρμόδιο Υπουργό για τις ενέργειές του ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα, εκφράζουν προβληματισμό για τα οριζόντια κριτήρια που εφαρμόζει σε όλη την Ελλάδα το σύστημα, ζητούν πληροφορίες για το όριο συνταγών που δικαιούται κάθε γιατρός ανά μήνα καθώς και με ποιο τρόπο θα αποφευχθεί το σύστημα κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/1/13 12:01

    Καλά πριν υπογράψει μαζί με άλλους του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από το Προξενείο; Αν όχι, απαπαπα, τι τάσεις αυτονόμησης είναι αυτές. κ. Πρόξενε επιληφθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.