20.12.12

Προχωρούν οι διαδικασίες του έργου για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Σημαντικό βήμα για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής επετεύχθη σε ειδική σύσκεψη που προκλήθηκε στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ Ιωάννης Φωτάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε ότι τις προηγούμενες μέρες υπεγράφησαν οι περιβαλλοντικοί όροι από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη και δεσμεύτηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την ανάθεση του έργου στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.
Επίσης, προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα για τη χρηματοδότηση (20-1-2013), ένταξη (20-2-2013) και δημοπράτηση του έργου (20-3-2013) ώστε να αρχίσει η κατασκευή του εντός του επόμενου έτους.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τους άλλους υπουργούς για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε πως «η θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας όλων μας. Της Περιφέρειας, του Δήμου, της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και εμού προσωπικά. Κινητοποιώντας και επισπεύδοντας τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, συμπληρώνοντας ο ένας τις ενέργειες του άλλου, συνεχίζουμε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι πριν το τέλος του 2013 θα έχει αρχίσει να υλοποιείται».
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, τόνισε ότι «η εξέλιξη για την υλοποίηση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Σε εφικτό χρόνο, εντός του 2013, δηλαδή, θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία. Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ένα από τα 181 έργα-ορόσημα για τη χώρα μας».
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, σημείωσε ότι «έγινε ένα τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του έργου και κατ’ αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι “Κασσάνδρες” οι οποίες μιλούσαν για συγχώνευση του Νοσοκομείου ή για μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου ή ακόμα και για κατάργησή του».

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/12/12 21:56

    Η ανακοίνωση Στυλιανιδη που την παρουσιάζετε ως είδηση ξεχνάει να μας πει ότι όταν ο
    Πεταλωτης και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν , βρήκαν λεφτά για το νέο νοσοκομείο ετοίμασαν τις μελέτες χωρίς να φάνε λεφτά όπως επι ΝΔ και τότε η ΝΔ όπως και οι κασσανδρες οι άλλες , έλεγαν ότι σας δουλεύει το ΠΑΣΟΚ .
    Τώρα τι χαρά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/12/12 09:08

      Η συνέχεια και συνέπεια του κρατους, οι πρώην σχεδιάζουν οι νεα κυβέρνηση υλοποιεί, τις μαλακίες που λες δεν έχουν θέσξ, όπως δεν έχει και η θέση και η επιστολή Πεταλωτή προς τον κ. Βενιζέλο για έργα τα οποία κατά τη γνώμη του εγκαταλείφθηκαν απο την τρικομματική κυβέρνηση. Πριν φθάσει η επιστολή Πεταλωτή στα χέρια του Βενιζέλου τα αναφερόμενα έργα ανακοινώθηκαν απο την κυβέρνηση.
      Ανημερωτος απο του ς πρώην κολλητού του!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/12/12 14:05

      Αν μιλάς για "συνέχεια" και "συνέπεια" του Κράτους, τότε οι συνεπείς συνεχιστές να πουν από ποιον παρέλαβαν τον σχεδιαμσό και τα χρήματα. Μην το παρουσιάζουν ως δικό τους.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/12 03:51

    Ο Στυλιανίδης και τα παπαγαλάκια του έλεγαν ότι το έργο δεν θα γίνει και να πάνε τα λεφτά στο πανεπιστημιακό Αλεξπολης.Το έτρεξε το ΠΑΣΟΚ κι ας βγει τώρα να πει να μην γίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/12 03:54

    Εμ γιατί ο γλερίδης τι έλεγε? Οτι είχε με πεταλωτή το κυνηγούσε,άλλος υποστηρικτής στυλιανίδη.Τσοκ παρά α μπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/12/12 09:39

    Αν ο Στυλιανίδης μπορούσε θα το είχε σαμποτάρει. Έλα μου ντε που ξεσκιζόταν να φωνάζει ο Πεταλωτής (με Γιαννακίδη καλή συνεργασία και Διοικητή Κομοτνής) ότι "ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ, ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΠΟΛΥ" και είχε δίκιο!!!

    Τώρα ο Ευρυπίδης κάνει την ανάγκη φιλοτιμία... Έβγαλε σωστά την επιστολή για τοπικά ο Πεταλωτής και τους έβαλε όλους να τρέχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/12 15:24

      Η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε είναι ο Αρης Γιαννακίδης. Το Νοσοκομείο της Κομοτηνής του ανήκει ολοκληρωτικά. Οι υπόλοιποι ακολουθούν και το στηρίζουν και καλά κάνουν. Απέδειξε με το Νοσοκομείο ότι μπορεί και να οραματίζεται και να υλοποιεί. Αφήστε την μιζέρια και δέστε την θετική πλευρά. Όπως μεγάλο επίτευγμα είναι και ο υπο δημοπράτηση Κόμβος της Βιομηχανικής.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/12/12 19:32

      Καλά θ ακάνει ο γιαννακίδης να μην ξαναείναι υποψήφιος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/12/12 19:35

      Έλα Παναγία μου...μέρες που είναι...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/12/12 18:09

    Όταν το 2004 ο Λίτσος είχε εγγράφως προτείνει την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο συγκεκριμένο σημείο πίσω από το αεροδρόμιο, τότε δύο από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία είπαν ότι η μόνη εφικτή λύση είναι η ανακαίνιση του υφιστάμενου νοσοκομείου. Οι ίδιοι το 2009 παρουσίαζαν ως δική τους ιδέα την κατασκευή νέου νοσοκομείου. Αλήθεια, αν οι προσπάθειες είχαν αρχίσει από το 2004, όπως ζητούσε ο Λίτσος, σήμερα θα βρικσόμασταν στο στάσιο της αποπεράτωσης. Τελικά, εάν αυτό το νοσοκομείο γίνει κάποτε, θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δικαίωση του Λίτσου 15 χρόνια μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/12/12 18:42

    Ανταλλαγή προϊόντων είναι όλα, δούναι λαβείν, έναντι της λειτουργίας των χρυσωρυχείων, για να το βουλώσουν όλοι. Τουλάχιστο να προβλέψουν και μονάδα θεραπείας των ασθενειών, που η μόλυνση προέρχεται απο το κυάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/12/12 12:33

      Ο Πεταλωτής έπρεπε να προβλέψει στα σχέδια του νοσοκομείου και πτέρυγα ψεκασμένων σαν κι εσένα που τα βλεπετε όλα συνωμοτικά .Ξεκόλα ρε.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/12/12 21:17

    Η απόφαση ήταν ξεκάθαρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Πεταλωτή κι ο Γιαννακίδης λειτούργησε θετικά ως περιφερειάρχης .
    Ο Στυλιανίδης το συκοφαντούσε και ονειρευόταν αεροδρόμιο για ούφο που έχουμε πολλά στην περιοχή. Πληρωμένα και απλήρωτα.
    Ο Λίτσος σωστά είχε παραχωρήσει απο πριν το οικόπεδο το οποίο με τους καραμανλήδες και τις δωρεάν συναυλίες χατζηγιάννητων 40.000 ευρώ, τις Αγρογές και τις Αλληλεγγύες του Χριστόδουλου ήταν άλλες οι προτεραιότητες για δύο θητείες και δεν θα γινόταν ποτέ νοσοκομείο.
    Ξεκάθαρα και αφήστε τις παπαριές. Και ευτυχώς που ήταν όλα δρομολογημένα, και ευτυχώς που ο πρόεδρος του Οργανισμού που κατασκευάζει Νοσοκομεία, επιλογή Πεταλωτή επί ΠΑΣΟΚ μένει ακόμη, γιατί αλλοιώς κινδυνεύει να σουταριστεί το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.