20.12.12

Συνάντηση κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Θράκη

Την δέσμευση ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων κερασοπαραγωγών της Ροδόπης, το σύνολο των αποζημιώσεων για τις καταστροφές της προηγούμενης άνοιξης, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης που επισκέφθηκαν την έδρα του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.
Το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του παραρτήματος στην Θράκη Δημήτρη Πανάγο, όπου έθεσε και το ζήτημα των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης και των αποζημιώσεών τους, ειδικά σε ότι αφορά συγκεκριμένους οικισμούς του ορεινού όγκου που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστια μείωση στην φετινή τους παραγωγής.
Στην συνάντηση τα μέλη του κόμματος έκαναν λόγο και για τους βαμβακοκαλλιεργητές και τις ζημιές που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι κατά την φετινή σαιζόν για την οποία όμως φαίνεται ότι δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια ώστε να υπαχθούν σε καθεστώς αποζημιώσεων.
Ειδικότερα για το 2011, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, τα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν για την καταβολή αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο στη Ροδόπη ανήλθαν στο ποσό των 740.000 ευρώ, για την Ξάνθη στα 988.00 ευρώ και για τον Έβρο στο 1.151.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το ζωικό κεφάλαιο τα αντίστοιχα ποσά για την Ροδόπη ήταν 93.900 ευρώ, για την Ξάνθη, 152.153 ευρώ και για τον Έβρο, 134.649 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.