21.12.12

Κίνδυνος αναστολής εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στον Πρίνο

Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου – Καβάλας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η εταιρεία Energean Oil & Gas.
Αφορμή, όπως αναφέρει, είναι η καθυστέρηση κύρωσης από τη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα νομοθεσία περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Η Energean επισημαίνει ότι η κύρωση της σύμβασης αποτελεί δέσμευση του ΥΠΕΚΑ και θα αποβεί επωφελής για το Δημόσιο, ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ το 2013 και άλλων 100 εκατομμυρίων το 2014 σε συμπληρωματικές γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής.
Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο «δεν έχουν τέλος» και σήμερα πρακτικά «η πορεία ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης αγνοείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.