3.12.12

Οι «καλοί» και «κακοί» συνδικαλιστές

Πολύς λόγος γίνεται για τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ τώρα με την κρίση, οι συνδικαλιστές έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης (μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ) για αυτά που μας συμβαίνουν! Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι της χώρας. Το πιο τραγικό όμως ξέρετε ποιο είναι;;;
Το ότι αυτά τα λένε και τα υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ορισμένα στελέχη τα οποία μεγαλούργησαν μέσω του συνδικαλιστικού κινήματος και οφείλουν την ανέλιξη τους σ’ αυτό … είναι τουλάχιστον κωμικό!
Για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος θα αναλάβει τώρα και ρόλο συντονιστή για το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ο κ. Πρωτόπαπας επιτίθεται στους συνδικαλιστές και τους κατηγορεί … για όλα τα κακά της Ελλάδας! Ξέχασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (1984-85), μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (1986-89) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για δύο συνεχείς θητείες!!!
Όσο για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, τον άλλο κατήγορο των συνδικαλιστών έπαθε κι αυτός αμνησία! Έγινε βουλευτής και μετά υπουργός … ως μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ!!!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/12 13:27

    Έχεις δίκιο. Το ότι τα λένε ΚΑΙ αυτοί όμως, αναιρεί το γεγονός πως οι ευθύνες τους, όλων αυτών, είναι τεράστιες?

    Προφανώς είναι υποκριτικό να το λέει ο Πρωτόπαππας και ο Κουτρουμάνης, αλλά εμείς ως πολίτες έχουμε άδικο να το λέμε?

    θυμάται κανείς να έχουν ζητήσει αυτοί οι άνθρωποι μια αντικειμενική αξιολόγηση? Μια επιμόρφωση των υπαλλήλων? Επιπλέον γνώση υπολογιστών, αντί για επίδομα οθόνης? Ανακατανομή του προσωπικού αντί να υπερασπίζονται κάθε λογής βύσμα?

    Εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και όταν η επιχείρησή μας δεν πάει καλά (από πάντα αυτό, άσχετα με την κρίση), το βλέπουμε, το αντιλαμβανόμαστε, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε πάγωμα ή μείωση μισθών για να μην απολυθούν συνάδελφοί μας.

    Τώρα που το δημόσιο είναι ο μεγάλος ασθενής, αυτοί οι άνθρωποι ζήτησαν ποτέ δικαιοσύνη και ισορροπία με τον ιδιωτικό τομέα? Ζήτησαν δίκαιες μειώσεις, αφού βλέπουν πως ο λαγιαριασμός δεν βγαίνει? Υπερασπίστηκαν τους υπαλλήλους τους έναντι των προκλητικών ρετιρέ?

    ΟΧΙ!!! Απεργίες εκ του ασφαλούς, κραυγές, γενικόλογα, κούφια συνθήματα και κανείς να μην πάθει τίποτα από την παρέα τους, ας πληρώσουν τη νύφη όλοι οι υπόλοιποι.

    Αυτή είναι η ευθύνη τους αγαπητέ Piazza.

    Ότι ζουν στο δικό τους προστατευμένο κόσμο μακριά από την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/12/12 14:33

    Είναι μεγάλα μαντρόσκυλα και δουλεύουν μόνο για την πάρτη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/12/12 19:07

    ΜΠΡΑΒΟ 13.27 ποσο μα ποσο δικαιο εχεις, οι συνδικαλιστες ηταν ειναι και θα ειναι χειροτεροι απο τους πολιτικους, και τοπικα και εθνικα, δουλεουουν μονο για την παρτυ τους.Εμεις που δουλεουουμε στον ιδιωτικο τομεα τα γνωριζαμε εγιναν γνωστοτερα λογω τροικας (κανει και ορισμενα καλα σε αυτην την χωρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/12/12 02:08

    Μπράβο μπράβο! Κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.