20.12.12

Ο πολιτικός επαρχιωτισμός μας στο μεγαλείο του...

Στις εκτιμήσεις (;) του ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος», ότι οι προηγούμενες διοικήσεις με τις πολιτικές τους αποφάσεις, υποθήκευσαν το μέλλον του Δήμου, πρέπει να απαντήσει ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης.
Οι εκτιμήσεις της εφημερίδας, προφανώς, εξάγονται από δηλώσεις μελών της σημερινής διοίκησης του Δήμου κι έχει υποχρέωση ο Δήμαρχος να απαντήσει. Γιατί κι αυτός υπήρξε ανώτερο στέλεχος προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, από πολύ επιτελικές μάλιστα θέσεις. Δηλαδή αυτός εκείνη την περίοδο απλώς προήδρευε;
Και για του λόγου το αληθές, επειδή μάλιστα στα σημερινά ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, έμπλεα λαϊκισμού σε περίοδο κρίσεως, τον εμφανίζουν, ως άλλο προστάτη των φτωχών, να κατανέμει το σύνολο των ήδη «τσεκουρεμένων» έργων του Τεχνικού Προγράμματος, στις γειτονιές των ... καταραμένων, να του θυμίσουμε, ότι όταν, ως υπεύθυνος του Urban, επί Παπαδριέλλη, είχε να διαχειριστεί τα πολλαπλάσια κονδύλια του προγράμματος, για την ανάπλαση συνοικιών της πόλης, αυτά διατέθηκαν για την ανάπλαση του πιο απρόσωπου τμήματος, του κέντρου της πόλης, αυτό της «σκληρής», επιβλητικής, συντηρητικής παρουσίας της κρατικής γραφειοκρατίας (Διοικητήριο, Μέγαρο της Αστυνομίας, Καθεδρικός Ναός, στρατιωτική λέσχη).
Πως το λέγανε παλιά για τις τοπικές εξουσίες; Παπάς, αστυνόμος και ... βλαχοδήμαρχος; Ο πολιτικός επαρχιωτισμός μας στο μεγαλείο του...

Ξάνθος Κώστογλου

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/12/12 09:52

    Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να "αναπλάθεται" η πλατεία Χρυσάνθου, που πιστεύω ότι σαφώς ότι θα γίνει πολύ καλύτερη, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν δρόμοι στην Κομοτηνή (εκεί στο 12ο Γυμνάσιο και άλλοι) που δεν έχουν ακόμη... άσφαλτο!!!

    Όλα τα έργα είναι ευπρόσδεκτα. Κανείς δεν επικρίνει κανέναν για έργα. Οι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ όμως έχουν σημασία, κι εκεί χάνεται για μερικούς όλο το παιχνίδι. Από ένα ζήτημα προσοχής και οξυδέρκειας.

    Κρίμα.

    Uli Chris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/12 18:23

      Uli Chris πως θα γίνει καλύτερη η πλατεία Χρυσάνθου, αφου το γρασίδι αντικαταστάθηκε απο το τσιμέντο; Πάει και ο τελευταίος πνεύμονας της πόλης , κατά τα άλλα προστάτες του περιβάλλοντος. Τρίχες....δηλαδή ίσα-ίσα χρήμα να ξοδέψουν.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/12 10:28

    Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης νομίζω ότι δεν μπορεί αν και πρέπει να απαντήσει «στις εκτιμήσεις (;) του ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος», ότι οι προηγούμενες διοικήσεις με τις πολιτικές τους αποφάσεις, υποθήκευσαν το μέλλον του Δήμου». για δύο λόγους.

    1)Γιατί όπως λένε από το περιβάλλον του αυτές τις μέρες είναι απασχολημένος με τη σύνταξη της μήνυσης «κατά παντός υπευθύνου που τόλμησε να πάρει την απόφαση να φιλοξενηθούν οι μετανάστες στη Σχολή Αστυνομίας. Δεν έγινε ακόμη γνωστό αν τη μήνυση θα την συνυπογράψουν οι Χρυσαυγίτες και η κ Τζατζανά με τους οποίους από κοινού κατέβηκαν στη πρώτη διαμαρτυρία για την φιλοξενία των μεταναστών.

    2)Επίσης συσκέπτεται με τον κ. Καρασταύρου και τους λοιπούς Βενιζελικούς-όσοι απέμειναν- αν πρέπει και πότε να υποβάλει την παραίτησή του από τα ανύπαρκτα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στα οποία συμμετέχει, επειδή εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη των χρυσωρυχείων Περάματος Έβρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/12/12 09:14

      Προτιμότερο το Κέντρο Φιλοξενίας των Μεταναστών, απο τη Σχολή Αστυνομίας που τελευταία αποφοιτούν πτυχιούχοι Χρυσαυγίτες!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/12/12 13:21

    Για τον δήμαρχο και τον Καρασταύρου, στις τελευταίες καταιγίδες που πλημμύρισαν ορισμένες περιοχές της πόλης γιατί τα φρεάτια ήταν βουλωμένα γιατί δεν καθαρίσθηκαν την ώρα που έπρεπε, φταίγανε τα φύλλα των δένδρων που τέτοια εποχή πέφτουν. Για τους αστέρες του δήμου για όλα ευθύνονται άλλοι, την μεταφορά ευθυνών την ανέδειξαν σε επιστήμη. Από αρρωστημένη ανευθυνότητα χαρακτηρίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ20/12/12 15:24

    Βλαχοδήμαρχος Ξάνθο; Πέστο κι έτσι. Πάντως ποτέ αργόμισθος, ευνοημένος φίλος, ξάδελφος, κουμπάρος, με τον φορολογούμενο να μου πληρώνει ακόμη και τις εφημερίδες που διαβάζω.Ποτέ εκ του ασφαλούς κήνσορας, ενίοτε σκιωδώς και ανωνύμως. Αλλά πάντοτε δημόσια κρινόμενος από τις επιλογές και το αποτέλεσμα τους. Επί του παρόντος και εκ των πραγμάτων δικαιωμένος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/12 18:11

      ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΤΕ ΡΕ?ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΥΑΚ?ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ?ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/12/12 18:17

      ki o xaritopoulos

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/12/12 10:46

      Πρώτος στις αναθέσεις τοπογραφικών μελετών απο το κράτος, πρωτος στην επαγγελματική αταδιοδρομια των συγγενων στο δημοσιο .......

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/12/12 18:04

      Μπαρμα-Γιωργο συμμάζεψε από τον πρωϊνο καφέ τον αντιδήμαρχο κ Ζηλούδη, τον οποίο κάνουν σχεδόν κάθε πρωί στα καφενεία και κανα δυο δημοτικοί υπάλληλοι.
      Το αποκλειστικό 8ωρο του Ζηλούδη γίνεται 24ωρο σε χρήμα, και εμείς είμαστε οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/12/12 21:28

      Ακομα δεν εγινε αντιδημαρχος και απο τι γνωριζω εχει αδεια απο την υπηρεσια του μεχρι τελος του χρονου

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/12/12 18:48

    Μα πώς και γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις με τις πολιτικές τους αποφάσεις, υποθήκευσαν το μέλλον του Δήμου, με τους δανεισμούς που συνήψαν από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την εκτέλεση των έργων της ΔΕΥΑΚ για να ξεβρομίσει η πόλης.
    Οι δανεισμοί άρχισαν με την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ με δήμαρχο τον αείμνηστο Ανδρέα Στογιαννίδη, συνέχισαν ο Παπαδριέλλης και ο Βαβατσικλής να δανείζονται.. Μπουνταλάδες από που θα βρισκόταν τα εκατομμύρια για να γίνουν όλα αυτά τα έργα και προσβάλετε ζώντες και τεθνεώτες δημάρχους;
    Να το πείτε και σε εμάς το μυστικό ώστε με κοπανιστό αέρα να κάνουμε και εμείς επιχειρήσεις αεριτζίδικες; Αν δεν έχετε την ικανότητα να εξασφαλίσετε τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης για να εξοφλείτε τις υποχρεώσεις της επιχείρησης να το πείτε για να σας βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημά που απασχολεί την «οξυδέρκεια του μυαλού σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/12/12 21:17

    Κυριε Δημαρχε.Πρεπει επιτελους να μας πεις,ποσα χρηματα πηρε ο Λασκαρης απο τον Κοτσακη.Εαν μαθουν οι δημοτες ,τοτε...ΑΣΤΟ.Ειναι υποχρεωση σου,εκτος εαν δεν σ αφηνει ο Ευρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/12/12 22:37

    Αγαπητε Δημαρχε Γιωργο Πετριδη.Γνωριζω το ηθος σου,την εντιμοτητα σου,τις ικανοτητες σου,γιατι εκανες κοντα σε δυο μεγαλους δασκαλους,και εμαθες πολλα.Ειναι καιρος να μας πεις ,τι εκανε ο προηγουμενος,εκτος εαν δεν θελεις να μην ποινιποποιησεις,κατα τις δηλωσειςσου,την πολιτικη ζωη της πολης μας.Μηπως ,αγαπητε Γιωργο καποιος σε πιεζει...Λασκαρης ποσα πηρε στα 4 χρονια.Λεω για το μεγαλο στελεχος της Φιλελευθερης παραταξης.Τον ανθρωπο που με τις γνωσεις του,αλλαξε την Κομοτηνη.Και εσυ, λενε πολλοι, τα βρηκες ετοιμα...Οσο για τον κ .Κωστογλου,εχει πολλα στοιχεια δικα σου,αλλα ειναι στην κοινωνια της πολης μας,ξεχωριστος,και το κυριοτερο Φτωχος.Γιωργο 2 Δημαρχοι ειναι φτωχοι,Ο Ανδρεας,ο Τασος και μαλλον και εσυ.Το ξερω,δεν σ αρεσει το μελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/12/12 01:05

    Κατω τα χερια απο τον ΓΙΓΑΝΤΑ Ζηλουδη.Αυτος θα κοβει τις πιττες του Δημου.Δημαρχε υπεγραψε την αποφαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/12/12 12:15

    Μεγάλη μπόχα στην Κομοτηνή.Φατρίες χωρίς πολιτική να τρώγονται.
    Δημαρχιακοί, περιφερειακοί, πρώην δημαρχιακοί, όλοι σκατά , γιαυτό καταντήσατε και το πασοκ σαν τα μούτρα σας.Που τώρα δεν το αναγνωρίζετε και φεύγετε σαν τα ποντίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.