28.11.12

Ο Κώστας Ασκούνης στην Κομοτηνή για την συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστα Ασκούνη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την καλύτερη ενημέρωση των δημάρχων, ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναζητά άλλοθι και συνενόχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Ασκούνης σημειώνοντας πως η «επίθεση» που δέχονται οι ΟΤΑ καταργεί το αυτοδιοίκητο τους. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ανέφερε πως με τα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια, «βάλλεται η ίδια η δημοκρατία και όχι μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Παράλληλα ο δήμαρχος Καλλιθέας διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία αύξηση τελών», καθώς όπως δήλωσε «ο πολίτης χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε αυτή την χρονική στιγμή την Αυτοδιοίκηση».
  
Αναφερόμενος ο κ. Ασκούνης στο μέτρο της διαθεσιμότητας, τόνισε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και του Δημόσιου Τομέα.
Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σχολίασε και την επιμονή των κυβερνόντων για τις περικοπές στους Δήμους, λέγοντας «πως σε πείσμα όλων αυτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μένει και θα μείνει όρθια».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/11/12 02:42

    Ετούτοι θα παραιτιόντουσαν. Τι έγινε η καρέκλα γλυκειά χουλιάρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.