4.11.12

Μεγάλη συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων στο Πέραμα του Έβρου

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα του Έβρου. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου χιλιάδες πολίτες του Έβρου, της Ροδόπης, της Χαλκιδικής, δήλωσαν την αντίθεση τους στην επικείμενη αδειοδότηση των χρυσωρυχείων και την θέληση τους να αποφασίσουν οι ίδιοι για την ανάπτυξη που επιθυμούν.

Από νωρίς το πρωί ο λόφος του Περάματος γέμισε κόσμο, ο οποίος συνεχίζει τον 15ετή του αγώνα, για να αποτραπεί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων στην περιοχή. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς, αγρότες, διαδήλωσαν και τόνισαν πως η «αναπτυξιακή πολιτική» που ευαγγελίζονται τα Χρυσωρυχεία, δεν θα αποφέρει κανένα κέρδος στην εθνική οικονομία αλλά μόνο τεράστια κέρδη στους χρυσοθήρες, αφού και οι θέσεις εργασίας θα είναι ελάχιστες.
Παράλληλα επισημάνθηκε από τους διαδηλωτές πως παρά την καθολική αντίθεση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που απέρριψαν τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την εξόρυξη στο Πέραμα, η Κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες αδειοδότησης ικανοποιώντας τα συμφέροντα των εταιρειών χρυσού, που «αδημονούν» να προχωρήσουν γιατί θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη, αφήνοντας πίσω τους τον θάνατο και περιβαλλοντολογικά εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.