28.11.12

Από την Ορεστιάδα … στην Αδριανούπολη για να κολυμπήσουν

Κολυμβητική στέγη στη γειτονική ... Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 22 χιλιομέτρων, ετοιμάζεται να βρει ο κολυμβητικός όμιλος της Ορεστιάδας, Νηρέας, μετά την ενημέρωση από τον Δήμο, ότι το τοπικό κλειστό κολυμβητήριο βάζει λουκέτο, επειδή δεν διαθέτει κονδύλια για να αγοράσει πετρέλαιο!
Με επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η διοίκηση του Νηρέα, που έχει 420 εγγεγραμμένα μέλη, ζήτησε πετρέλαιο και όχι χρήματα, προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.
Διαφορετικά... «θα πάμε στην Αδριανούπολη, όπου έχουμε πρόσκληση από τον πρόεδρο των έξι τοπικών ομάδων να μας παραχωρούν δωρεάν το κολυμβητήριο για προπονήσεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού, ή απειλή, αλλά δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να σταματήσουν τον αθλητισμό», τονίζει ο πρόεδρος του Νηρέα, Οδυσσέας Ρετσίδης.
«Στείλαμε έγγραφα παντού, αλλά κανένας πλην των δημοσιογράφων δεν κινητοποιήθηκε. Τι ζητάμε; Τριάντα τόνους πετρέλαιο, δηλαδή περίπου 30.000 ευρώ. Είμαστε το μοναδικό αθλητικό σωματείο, που πληρώνει σχεδόν 35.000 ευρώ ετησίως στο Δήμο Ορεστιάδας, αλλά δεν έχουμε ούτε κλειδί για το κολυμβητήριο.
Προφανώς ενοχλούμε, επειδή χτυπήσαμε άλλα αθλήματα στην περιοχή, όπως το βόλεϊ που παραδοσιακά ήταν το πιο ισχυρό. Αφήνουν τα 10χρονα στο δρόμο, για να παίζουν... πυροσβέστες στα γήπεδα. Παίρνουμε επιχορήγηση μόλις χίλια ευρώ, όταν ομάδες Α’ τοπικού εισπράττουν επτά, οκτώ και δέκα χιλιάδες», συμπληρώνει ο αστυνομικός στο επάγγελμα πρόεδρος του Νηρέα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/11/12 23:56

    Οι μαλ,,,,κιες φαινεται στην Ορεστιάδα όρια δεν έχουν. Καρντάσια στην Αθηνα κλείνουν ,στην Ορεστιάδα με πολίκές θερμοκρασίες θελετε να λειτουργείτε. ,Η μήπως προετοιμάζεστε για την..... ολυμπιαδα του ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ. Ηρεμα πατριότες.Μη εκτιθεστε ,και εκθέτετε τα παιδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/12 11:25

    Όποιος επιλέγει να ζει σε συγκεκριμένη περιοχή κάνει και συμβιβασμούς. Δεν μπορεί μόνο στην κωλοχώρα μας να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο ιδιότυπος κομμουνισμός θα τα εξασφαλίζει ΟΛΑ μα ΟΛΑ. Και το δικό μου το παιδί θέλει αστεροσκοπείο (του είπα ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά UFO και μαύρες τρύπες ευρώ και ξεσηκώθηκε να τα εντοπίσει) αλλά δε βλέπω να φέρνει κανένα τέτοιο ο Στυλιανίδης στην Κομοτηνή (αν και με αυτόν ποτέ δεν ξέρεις τι θα μας πουλήσει...)

    Και η Ολυμπιάδα Κομοτηνής θα ήθελε τον πέρσοναλ τρέινερ της Εθνικής Τζαμάικα αλλά χλωμό το βλέπω.

    Καλή η γκρίνια αλλά να διαισθανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και όχι μόνο με την κρίση.

    (άκουσα ότι το Χαρβαρντ ψαχνει υποβαθμισμένες παρατημένες μικρές πόλεις για να κάνει νεο πανεπιστήμιο με δικά του λεφτά, μπορεί να έχει και κολυμβητήριο, δεν το ψάχνουν οι παράγοντες της Ορεστιάδας; κι αν δεν εισακουστούν να κάνουν επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ για να τους ξεσκ$#^3ίσουν τους κωλοαμερικάνους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 16:42

    Οι πιο πάνω σχολιαστές μπορεί να έχουν συμβιβαστεί με τη μιζέρια και την απραξία της δημοτικής αρχής,όμως οι πολίτες της Ορεστιάδας απαιτούν τα αυτονόητα για τα παιδιά τους ακόμα και σε περίοδο κρίσης,δηλαδή ζεστά σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.Βρέθηκαν 90.000 ευρώ για τη δημοτική τηλεόραση,βρέθηκαν χρήματα για τα πανηγύρια,βρέθηκαν χρήματα για να βολευτούν οι υπεράριθμοι ημέτεροι,όμως δεν βρέθηκε κονδύλιο για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο,στο οποίο ο σύλλογος που προπονείται πληρώνει ενοίκιο(!).
    Οι πιο πάνω σχολιαστές που πουλάνε φθηνό πνεύμα,εκτίθενται ανεπανόρθωτα όταν υπερασπίζονται την ξεφτίλα του κλεισίματος δημοτικών εγκαταστάσεων που φτιάχτηκαν για να λειτουργούν κι όχι για να σαπίζουν.Ακόμα και μέσα στην κρίση υπάρχουν λύσεις,αλλά κάποιοι δεν τις επιδιώκουν γιατί δεν τους βολεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.