1.10.12

Συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου φορέων της Δράμας

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου συνεδρίασε στην αίθουσα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων της Δράμας. Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, οι βουλευτές Δράμας κ.κ. Κυριαζίδης και Καραγιαννίδης, καθώς και οι Δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης, κ.κ. Καγιάογλου και Λύσσελης. Ο Δήμος Δράμας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαχαριάδη, ο Δήμος Δοξάτου από τον Αντιδήμαρχο κ. Σαραπάρη και ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραϊσαρλή. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Δράμας. Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΚΤΕΛ, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολικών μονάδων του νομού. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ζήτησε να λυθεί το ζήτημα εντός της ημέρας προκειμένου να υπάρξει από αύριο δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
Κατόπιν τούτου συμφωνήθηκε αφενός να ζητηθεί άμεσα από τους δήμους να καθορίσουν τα τακτικά και μισθωμένα δρομολόγια που απαιτούνται για τη μεταφορά του συνόλου των μαθητών και αφετέρου να υπάρξει νέα σύσκεψη το απόγευμα στην Κομοτηνή προκειμένου να λυθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες.
Αιφνιδιαστική λειτουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Παρανέστι. Υπήρξε παρέμβαση του Δημάρχου Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου, και της πρώην Δημάρχου και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Σωτηριάδου. Αφού διαπιστώθηκε η αντίθεση όλων των φορέων στη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Ν. Δράμας και επιβεβαιώθηκε η στήριξη όλων στο σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος την Τρίτη 2/10 του συνόλου των θεσμικών εκπροσώπων του Ν. Δράμας στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδια.
Επιπλέον θα γίνουν προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Σε συνέχεια των παραπάνω συναντήσεων και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα επιδιωχθεί η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αποτυπωθεί η αντίδραση του συνόλου των φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών. Εκφράστηκε τέλος η ανησυχία για την άφιξη ακροδεξιών στοιχείων τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Παρανεστίου και ο φόβος πως μπορεί να προκληθούν επεισόδια που δεν αρμόζουν σε μια οργανωμένη κοινωνία.
Προβλήματα του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματοβιοτεχνών. Υπήρξε παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Γεωργιάδη, και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Σκουλίδη. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου και ζήτησαν από τους βουλευτές του νομού να το καταψηφίσουν.
Επίσης αναφέρθηκαν εκτενώς στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς πάνω από το 50% των μελών τους αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Απαίτησαν να υπάρξει ρεαλιστικός διακανονισμός για τις οφειλόμενες εισφορές και να διαχωριστεί άμεσα ο κλάδος ασφάλισης από αυτόν της περίθαλψης, προκειμένου όσοι αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των σχετικών υποχρεώσεων να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να πληρώνουν μόνο τις εισφορές για περίθαλψη και να εξασφαλίζουν έτσι την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Μειώσεις ημερομισθίων σε επιχειρήσεις του νομού. Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, κκ. Σαβρίδη και Τομπαλίδη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν την πρακτική μεγάλων κερδοφόρων τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες επιβάλλουν το τελευταίο διάστημα σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων τους, πιέζοντάς τους να υπογράφουν μειωμένες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε να οργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, με την ταυτόχρονη παρουσία των Βουλευτών του νομού, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να επιδιωχθεί η επίτευξη συμφωνίας.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επεσήμαναν τα προβλήματα λειτουργίας του ΣΕΠΕ Δράμας που προκύπτουν από την υποστελέχωση της τοπικής υπηρεσίας. Πρότειναν μάλιστα να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με τη μετακίνηση προς την Επιθεώρηση Εργασίας υπαλλήλων από τις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/10/12 00:02

    Οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων του Παρανεστίου, τα «είπαν» στο δελτίο τύπου,
    Ολοφάνερα ως εξής:
    «Mε βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα επιδιωχθεί η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αποτυπωθεί η αντίδραση του συνόλου των φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών. Εκφράστηκε τέλος η ανησυχία για την άφιξη ακροδεξιών στοιχείων τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Παρανεστίου και ο φόβος πως μπορεί να προκληθούν επεισόδια που δεν αρμόζουν σε μια οργανωμένη κοινωνία».

    Και μετά ……λούφα και παραλλαγή. Και δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που οι «τοπικοί άρχοντες» προκάλεσαν τα γεγονότα.
    Με τη φράση «θα επιδιωχθεί η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας», έκαναν φανερές τις προθέσεις τους, με τη διαφορά τους πρόκαναν οι άλλοι οι σκληροί………γιατί τους έπιασαν στον ύπνο!!!!!!!!!!
    Κάποιοι οφείλουν να τους κόψουν τον βήχα, οι συλλήψεις- συλλήψεις, με τους ηθικούς αυτουργούς τι θα γίνει…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.