29.10.12

Απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες στην Κομοτηνή

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν όλοι οι πολίτες, έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι αποφάσεις αυτές, αφορούν κυρίως στην απαλλαγή από την πληρωμή Δημοτικών τελών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τη μείωση πληρωμής δημοτικών τελών σε επαγγελματίες και τη μη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών στο σύνολο των δημοτών.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αποφάσισε:
1. Την πλήρη απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των παρακάτω ευπαθών ομάδων:
α. Απόρων δημοτών και ύστερα από την προσκόμιση βεβαίωσης απορίας από την Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής.   
β. Ατόμων ή οικογενειών με άτομα με ειδικές ανάγκες, με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω και εισόδημα κάτω των 10.000,00 €.
Οι ενδιαφερόμενοι των δύο αυτών κατηγοριών, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2012, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία και η αποστολή των στοιχείων τους στη ΔΕΗ.
2. Τη μη αναπροσαρμογή των συντελεστών των ισχυόντων δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας για το 2013, για το σύνολο των δημοτών.
3. Τη μείωση κατά 10%, για το έτος 2013, των συντελεστών των ισχυόντων τελών χρήσης χώρων πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρου και της Δημοτικής Ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου, πλην των ισχυόντων προστίμων.
Με αφορμή τις αποφάσεις, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δήλωσε πως «ο Δήμος Κομοτηνής παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη μείωση των χρηματοδοτήσεων από την Κεντρική Διοίκηση στο 1/3, είναι κοντά στους δημότες του, αντιλαμβανόμενος την δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν.
Οι απαλλαγές, οι μειώσεις και οι μη αναπροσαρμογές στα Δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά, είναι η έμπρακτη στήριξη που δίνουμε στους συμπολίτες μας, στο μέτρο του δυνατού. Παράλληλα, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την βελτίωση των οικονομικών του Δήμου μας, και θα το πράξουμε με συνέπεια, συνέχεια και σύνεση».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/12 18:00

    Θετικά στην εποχή της κρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/12 22:49

    ΑΞΙΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/12 10:50

    ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 22:49.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.