18.10.12

Σύντομα η δημοπράτηση της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Σε αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ το έργο της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο.

«Οι σχετικές μελέτες για το έργο είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης στη διαδικασία προετοιμασίας, και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ», τόνισε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Σκεύα.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα ο λιμένας Αλεξανδρούπολης να συνδεθεί με την Περιφερειακή Οδό της πόλης και θα καταβληθεί προσπάθεια ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου.
Σημείωσε επίσης ότι τα λιμάνια των πόλεων, τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, αποτελούν τα σημεία απ’ όπου ξεκινούν οι δρόμοι της ανάπτυξής τους και το ίδιο πρέπει να συμβεί για την Αλεξανδρούπολη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους της χερσαίας ζώνης του επιβατηγού και του εμπορικού λιμένος της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.