29.10.12

Ο Χατζηοσμάν για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Καπνού

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, σχετικά με την Δράση «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

«Με την υπ’ αρ. 1311/05.09.2012 ερώτηση ζήτησα την τροποποίηση της Δράσης “Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού”, του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες τροποποίησης ορισμένων δεσμεύσεων προς διευκόλυνση και όφελος των καπνοπαραγωγών και κυρίως, όσων παραγωγών διαθέτουν μικρής έκτασης αγροτεμάχια, όπως οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.
Στην υπ’ αρ. 170/05.10.2012 απάντησή σας κύριε Υπουργέ ενημερώθηκα ότι το Υπουργείο έχει προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση τροποποίησης του προγράμματος για την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων σχετικά με τις δεσμεύσεις των καπνοπαραγωγών.
Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά αν λάβουμε υπόψη ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στην εν λόγω Δράση έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου,
ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Υπάρχει απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόταση τροποποίησης του Υπουργείου; Αν ναι, παρακαλώ όπως κατατεθεί το εν λόγω έγγραφο.
2. Σε περίπτωση που δεν λάβουμε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως την 31η Οκτωβρίου, θα δοθεί εκ νέου παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τη Δράση 214;
3. Παρακαλώ όπως μου παρασχεθεί η πρόταση τροποποίησης που απέστειλε το Υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής,
Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.