15.10.12

Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ζητά την αποχώρηση από την κυβέρνηση και την διεξαγωγή συνεδρίου

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση  και την καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων, ζητά η Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

«Η κομματική ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι προοδευτικές πολιτικές και αρχές δεν μπορούν να ταυτίζονται με νεοσυντηρητικά μορφώματα και δεξιές πολιτικές. Οφείλει να κατανοήσει ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση οδηγεί στο βιολογικό τέλος του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κόμματος της Ευρώπης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο απόφασης στο οποίο ζητείται να διεξαχθεί ένα Δημοκρατικό - Συμμετοχικό - Αντιπροσωπευτικό - Αποτελεσματικό Συνέδριο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα  και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κι αυτό γιατί, κατά την «Αριστερή Πρωτοβουλία», «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης … οι επιλογές της ηγετικής ομάδας οδηγούν στη διάλυση και την εξαφάνιση του από τον πολιτικό χάρτη» και «το Κίνημα μετατρέπεται σε κόμμα «ολίγων στελεχών», με άμεση και μονοδιάστατη  εξάρτηση από το κράτος και την εξουσία, εύκολα χειραγωγήσιμο και αδύναμο πολιτικά».
Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος  της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο δήμαρχος Ζωγράφου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Κώστας Καλλίρης, ενώ έδωσαν το παρών οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης,  Κώστας Σκανδαλίδης και Θάνος Μωραΐτης.
Επίσης παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικά στελέχη και πάνω από 20 Γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/12 11:38

    Μα τι παπάρες νεάντερταλ είναι αυτοί. Ας πάνε στο ΣΥΡΙΖα να τελειώνουμε.

    Αν αποχωρήσει από τη στήριξη της κυβέρνησης, δεν θα γίνει συνέδριο. Θα γίνουν εκλογές. Στη χώρα. Και κάτι άλλο που θα γίνει θα είναι μπαχαλο. Και μπάλι στη χώρα.

    Αν όπως πονηρά το θέτουν, απλά δεν συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη του στην κυβέρνηση αλλά συνεχίζουν την κοινοβουλευτική στήριξη καταγγέλλοντας το μνημόνιο, υπάρχουν δύο προβλήματα:

    -το πρώτο ότι κοροϊδεύουν το λαό σε μια εποχή που δεν πολυσηκώνει τέτοια τερτίπια δήθεν αποστασιοποιήσεων
    -το δεύτερο ότι δεν επηρεάζουν καθόλου φιλολαϊκά τους δεξιούς σωτήρες

    Άσε που η επιθυυμία να καταγγελθεί το μηνμόνιο είναι κρύα σούπα. Το μνημόνιο το καταγγέλλουμε όλοι. Μας αρέσει;;;; Όχι. Έχει και θετικές πλευρές; Έχει. Υπάρχει εναλλακτική; Όχι. Οπότε τι να καταγγείλλουμε; Αυτό που έχουμε ήδη καταγγείλλει αλλά ανεχόμαστε σαν αναγκαίο κακό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/12 12:15

    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΘΕΣ!!!! ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΟΧΗΣ ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!!!! Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/10/12 13:20

      Εγέρθητω βλαξ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/10/12 13:23

      Ο αριστερός Παναγιωτακόπουλος τα γνωστά του. Και στην εξουσία και κραυγές. Αν σκεφθείς οτι η κολλητή του Πόπη Γερακούδη είναι και τώρα περιφερειάρχης στην Θεσσαλία τότε καταλαβαίνεις.Εκείνην γιατί δεν την λέει να παραιτηθεί?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/12 13:28

    Αφού ήταν ο Σκανδαλίδης και ο γερο Απόστολος σώθηκε το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/10/12 14:10

    ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Υπέρ της υπογραφής Μνημονίου με την Τρόικα, τάσσονται στην πλειοψηφία τους οι Ελληνοκύπριοι, σε ποσοστό 61%, εκτιμώντας ότι είναι η μόνη λύση για έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο της Κύπρου.
    Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας...
    Symmetron Market Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Καθημερινή Κύπρου'' .
    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την υπογραφή του Μνημονίου υποστηρίζουν, εκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, περίπου το 47%.
    Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο, οι πολίτες έχουν και σαφή τοποθέτηση ως προς την κατεύθυνση των μέτρων της κυβέρνησης, η οποία είναι σαφώς αντίθετη με τις κυβερνητικές προτάσεις.
    Ποσοστό 64% των πολιτών προκρίνουν τη μείωση των κρατικών δαπανών και 23% τάσσονται υπέρ της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων.
    Η μείωση των κρατικών δαπανών υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, ωστόσο χωρίζει τους εργαζόμενους σε δύο στρατόπεδα, καθώς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μαζί με τους αυτοεργοδοτούμενους προτείνουν σε ποσοστό 70% τη μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ 58% των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα τάσσονται υπέρ της αύξησης των φορολογιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/10/12 14:53

    Αυτό ξέρει να κάνει ο έρμος Παναγιωτακόπουλος και το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ. Συνέδρια, ατέρμονες συνομιλίες, καμαρίλα, μπόχα, σαπίλα και δεν συμαζεύεται. Να προτείνει κάτι έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/10/12 18:15

    ειδαμε και το fast track του νεου ρηχου ΠΑΣΟΚ... ασ'το ψηλε, δεν το ΄χεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/12 13:24

      1.77 είμαι, όχι και τόσο ψηλός. Μου αρκεί όμως για να μυρίζω την καμαρίλα σας.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.