30.9.12

Oλονυκτία του Γέροντος Παστίτσιου στο Άβατο των Εξαρχείων (ΒΙΝΤΕΟ … απίθανο)

Με μεγάλη κατάνυξη παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί την περιφορά και θεία λειτουργία του Γερόντος Παστιτσίου που πραγματοποιήθηκε στο άβατο των Εξαρχείων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της ημέρας παστιτσιοκλασίας που έχει οριστεί ως μέρα ιερή και αργίας από το χριστεπώνυμο πλήθος της γνωστής πλατείας.

Στην περιφορά, που ξεκίνησε από την Ιερά Σκήτη των Ενθεμάτων χοροστατούσαν ο ιερομόναχος Ευστράτιος της σκήτης Βαλτετσίου, ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Τσαμαδού κ. Ιωάννης και ο υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ηλιουπόλεως κ. Εμμανουήλ.
  
Πλήθη πιστών συνέρρεαν γονυπετή ολημερίς από τις άκρες της πρωτεύουσας προς την πλατεία των Εξαρχείων και με την εμφάνιση του θαυματουργού και μυροβόλου σκηνώματος του Παστιτσίου έσπευσαν να περάσουν κάτω από την ιερή τάβλα περιφοράς του προσκυνώντας εις τριπλούν και αναζητώντας ευλογία.
Η ιερή μέρα ολοκληρώθηκε με αρτοκλασία, παστιτσιοκλασία και κρασοκατάνυξη στην Ιερή Σκήτη. Θαυματουργός ο Γέρων φρόντισε να πολλαπλασιαστούν τα ταψιά και να χορτάσουν οι πιστοί του.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/12 21:15

    ξεχασατε να παρετε τους Πιου και τους Μαου-Μαου, ζωντοβολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/12 00:21

    Και εσύ πιστός στην γραμμή σου PIAZZA διαφημίζεις τα ((λεβεντόπαιδα)) των εξαρχείων μαζί με όλα τα υπόλοιπα ρεμάλια του ευρύτερου αριστερού χώρου.ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.