7.8.12

Οι μετανάστες δεν είναι οι εχθροί μας … εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!


Του Νίκου Βαβατσικλή
Επειδή η κοινωνία μας έχει γεμίσει υποψήφιους φασίστες και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει ο φασισμός να γίνει και κυρίαρχος πολιτικά, πρέπει εμείς μόνοι μας, στις παρέες, στον επαγγελματικό μας χώρο, στην οικογένεια μας, να τον αποτρέψουμε.

Στην Κομοτηνή του 2012, υπάρχει φόβος να μην εκτεθούμε δίπλα σε πολιτικά πρόσωπα, κατανοητό ως ένα σημείο, υπάρχει όμως «ελπίδα» στην εκκλησία, καθώς και στον εθνικιστικό πατριωτισμό. Δυστυχώς συμπολίτες μου … πτωχεύσαμε στα μυαλά!
Ο διαχωρισμός γίνεται πλέον ανάμεσα στους «καθαρούς» Έλληνες και στους «εχθρούς» της χώρας … τους ταλαιπωρημένους και εκδιωγμένους από την πατρίδα τους μετανάστες – πρόσφυγες που αυτό τον καιρό η κυβέρνηση θα τους «φιλοξενήσει» στην Θράκη.
Το τελευταίο διάστημα, είναι σε πλήρη εξέλιξη μια απίστευτου μεγέθους ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα. Με αιχμή το ζήτημα της μετανάστευσης επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα δικαιώματα όλων των πολιτών, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην φασιστικοποίηση της ζωής μας.
Υπαρκτά, αλλά και ανύπαρκτα προβλήματα επιστρατεύονται προκειμένου να επιβληθεί μια ακροδεξιά (έως ανοιχτά ναζιστική) ατζέντα στην πολιτική και στην ζωή μας!!!
Μια ολόκληρη ομάδα συνανθρώπων μας κατηγορείται, κακοποιείται, συλλαμβάνεται και πρόκειται να συρθεί σε στρατόπεδα «φιλοξενίας», σε μια απέλπιδα προσπάθεια του συστήματος εξουσίας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να πείσει ότι για όλα τα δεινά που περνάει η κοινωνία φταίνε οι «άλλοι», οι «ξένοι» και όχι οι ίδιοι, αυτοί που με τις πολιτικές τους μας έφεραν ένα βήμα πριν την πείνα.
Στο χέρι είναι λοιπόν ν’ αντιταχθούμε στις ολοένα αυξανόμενες επίσημες και «ανεπίσημες» ξενοφοβικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές και να αποδείξουμε εμπράκτως ότι αν το παραμύθι τους έχει δράκο, ο δράκος δεν κρύβεται εκεί που δολίως μας υποδεικνύουν: ξένοι δεν είναι οι διπλανοί μας, είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!

5 σχόλια:

  1. Και τη ζωή,άστατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/12 21:22

    ποιός σε εμπνέει καλέ μου?, ποιό θηλυκό αλλοπρόσαλλο με αυτοδιοικητική ταυτότητα? αμπελοφιλοσοφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/8/12 21:27

    Σωστά γιαυτό ήταν απαράδεκτη η χθεσινή χουντοσύναξη, στην οποία όμως δυστυχώς συμμετείχαν περιφερειάρχης, δήμαρχοι, χρυσή αυγή, συριζα, αστυνομικοί , παπάδες κα.Και την διοργάνωσε μάλιστα η περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/8/12 23:14

    Χωρίς εχθούς δηλαδή δεν μπορείς?

    Φασίστας και ρατσιστής είναι αυτός που βρίζει και κυνηγά μετανάστες, αλλά αυτός που βρίζει συθέμελα λαούς, Γερμανούς, "Ολαντρέου", Ολλανδούς, Αμερικανούς είναι επαναστάτης και αγωνιστής της πατρίδας? Γιατί για μένα τα ίδια ρατσιστικά σκατά είναι και οι δύο.

    Φίλε Νίκο ή είσαι πραγματικός διεθνιστής ή είσαι ένας απλός Ελληναράς με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Επίσης, φίλε Νίκο...σωστά λες για ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα. Έτσι είναι. Αλλά για κοίτα λίγο...ποιοι έκαναν παρέα στις πλατείες με τους φασίστες? Ποιοι μούτζωναν και πέταγαν γιαούρτια "γιατί ταιριάζουν με το κρέας" αλλά όταν έφαγαν το νεράκι από τον ναζί έκαναν μηνύσεις και μιλούσαν για ωμό φασισμό?

    Στο Σύνταγμα Νίκο ποιοι - στο κάτω μέρος της πλατείας - αποκαλούσαν τους χρυσαυγίτες "τα παιδιά της πάνω πλατείας" και μετά όλη μαζί εξέφραζαν την "αυθόρμητη αγανάκτησή" τους?

    Πόσοι Νίκο που φώναζαν "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" είναι σήμερα βουλευτές? Μιας και είναι μέσα γιατί δεν αρχίζουν το κάψιμο?

    Ελπίζω σε απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/8/12 10:34

    Δεν έχεις άδικο ως προς το ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι αυτοί που μας χαντάκωσαν, αλλά οι δικοί μας "φωστήρες" (as in: φώτισέ τους Δία μου, έστω και με κεραυνό).

    I beg to differ, όμως, σε ένα σημείο: οι μετανάστες είναι "αναγκαίο αίμα" για την οικονομική ευημερία ενός τόπου και πάντα καλοδεχούμενοι. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ!!!

    Αν ο μετανάστης θέλει να μετακομίσει εδώ και τον δεχτούμε βάσει κάποιων κριτηρίων, ΟΚ.

    Αν δεν πληρεί τα κριτήρια, αλλά θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο και συντρέχει σοβαρός λόγος (Σύριος πολίτης, Ρώσος δημοσιογράφος, Ιρανός επιστήμων κλπ) ας το κάνει.

    Αλλά να περνάει τον ποταμό χωρίς να αναφερθεί στις αρχές και έκτοτε να κυνηγάει στους δρόμους ή στα φανάρια το μεροκάματο ή το πορτοφόλι του πολίτη ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ!!!

    Να το πω αλλιώς: δεν πρέπει να πυροβολούμε τους πάντες και τα πάντα, αλλά ούτε και να δεχόμαστε στο όνομα της ανθρωπιάς και το φιλότιμο, το οποίο είναι άνετα εκμεταλλεύσιμο.

    Πρέπει να πυροβολούμε μεν, αλλά μόνον "τους κακούς", όπως στην εξάσκηση σκοποβολής του FBI που βλέπεις στις αμερικάνικες ταινίες. Ή, αν το θες "Θρακιώτικο", να πυροβολούμε μεν τους αγριόχοιρους, αλλά να αφήνουμε τα γουρουνάκια (και τους υπόλοιπους κυνηγούς, παρακαλώ!) να ζήσουν.

    Είτε σ' αρέσει είτε όχι το συγκεκριμένο παράδειγμα, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι λέω.

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.