19.8.12

Ζουρλομανδύας η ευρωμανδύας: Ευρώς, ζουρλός η κουζουλός;


«Έτοιμοι για μία ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι οι ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμά ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ενώ μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε ότι είναι στο χέρι της χώρας η παραμονής της στο ευρώ.

Ο Τουομιόγια έκανε λόγο και για ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για παν ενδεχόμενο» με το οποίο η χώρα του έχει προετοιμαστεί για ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρήσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.
«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», είπε ο Τουομιόγια.
Μιλώντας για την Ελλάδα, ο Φιλανδός υπουργός, δήλωσε ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων το αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να διακόψουμε το δανεισμό που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία. Τότε θα μπορούμε να υποθέσουμε αν αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο από το ευρώ. Κανείς δεν το γνωρίζει».
Σοφά λόγια από το Φινλανδό ΥΠΕΞ. Τα οποία, φυσικά, για τους απανταχού ανόητους τύπου Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρέσλερ, Σαμαρά, Μιχελάκη κλπ καθώς και για τους ακόμη πιο ανόητους ψηφοφόρους τους, είναι από αδιάφορα έως επικίνδυνα, ανάλογα και με το βαθμό της ανοησίας του καθενός.
Το παραθέτω γιατί δεν έχω διαβάσει έως σήμερα πιο ΕΥΣΤΟΧΟ, αλλά και γλαφυρό χαρακτηρισμό για το ευρώ.  Πραγματικός ζουρλομανδύας, αφού έχουν μπει εκεί μέσα όλοι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΣΟΡΟΠΟΙ, είναι δεμένοι σε αυτόν και παλεύουν με την τρέλα τους, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως οι τρελοί στις ταινίες ή στο γνωστό ίδρυμα του Δαφνίου – για να μην πηγαίνουμε και πολύ μακριά.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, όμως!!!
Φανταστείτε να είχε το Δαφνί τρόφιμους τη Μέρκελ, το Σαρκοζί, το Σόιμπλε… 
Τι παγκόσμια… αίγλη θα απολάμβανε ως ίδρυμα!
Τους Σαμαρομπενιμιχελάκηδες θα τους στέλνανε σε κανένα παρακατιανό ιδρυματάκι στη μέση καμιάς λίμνης και θα βουλιάζανε τη βάρκα. Γιατί αυτοί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΟΗΤΟΙ! Γιατί, τουλάχιστον, από το ευρώ ο Γερμανός ΑΚΟΜΗ έχει ωφελήματα. Όχι για πολύ, αλλά ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙ! Όσο λοιπόν τα (πενιχρά μπροστά σ’ αυτό που θα πάθει μελλοντικά) ωφελήματα ισχύουν, τουλάχιστον έχει ένα πραγματικό κίνητρο – έστω βραχυπρόθεσμο – να παραμένει «δεμένος». 
Τα κίνητρα των υπολοίπων είναι αντιλαμβανόμενα μόνον από τους ιδίους, καθώς δεν είναι πραγματικά.  ΑΥΤΟΙ δεν θα έπρεπε να παραμένουν οικειοθελώς δεμένοι.  Τελικά, ΑΥΤΟΙ είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΕΛΟΙ! Για δέσιμο.  
Η ερώτηση είναι αν τους αφήσουμε να μας κρατάνε όλους δεμένους, γιατί ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουν. Τους βγάλαμε – λάθος, ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΝΕ – κάποιοι ομοειδής τους κυβέρνηση. Δεν το έκανα εγώ, οπότε δεν έχω μέρος του φταιξίματος. Οπότε… γιατί να τιμωρούμαι;
Γιατί; Θα σας πω: γιατί ΕΧΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ! Γιατί, αν είχα καταφέρει, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, να εξαλείψω την ανοησία (ή τους φορείς της) σ’ αυτήν τη χώρα, ΔΕΝ θα καταλήγαμε εδώ. Ναι μεν δε φταίω για την εκλογή της κυβέρνησης, αλλά έχω ευθύνη για την πολιτική (γάμα την αυτήν – τη ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ) ύπαρξή της! Καλό, ε;
Λίγο τρελό, ίσως.  Λέτε γι’ αυτό να μας έχουν στο ζουρλομανδύα όλους;
Ίσως είναι ώρα να κάνουμε κάτι. Έτσι για να… ζεσταθούμε κι από Οκτώβρη μήνα που θ’ αρχίσουν οι ψύχρες… ναι;;;
Αν πάλι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε, προτιμήστε το… πετρέλαιο.  Θα σας ζεστάνει τόσο πολύ… τους πισινούς σας, που δεν θα μπορείτε να κάτσετε.  Οπότε ίσως τελικά αποφασίσετε κι εσείς να ζεσταθείτε αλλιώς…
ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.