31.7.12

Περίπατος υπό το φως του φεγγαριού στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αβδήρων την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 20.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος και αφήγηση παραμυθιών κάτω απ’ το φως του φεγγαριού.

Στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τμήμα της κύριας πόλης των Αβδήρων, Αρχαϊκής, Κλασσικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου, το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποκαλυφθεί και απλώνεται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων.
Ξεχωρίζουν οι οχυρωματικοί περίβολοι, μεταξύ των οποίων είχε κατασκευαστεί το Θέατρο, ενώ στα νοτιοδυτικά υψώνεται ο λόφος της Ακρόπολης και στα βορειοδυτικά το αρχαϊκό, κλασικό και ελληνιστικό νεκροταφείο.
Μετά τον ιστορικό περίπατο, η Ανθή Θάνου αφηγείται παραμύθια και τραγούδια που ξεδιπλώνονται κάτω από το φως του φεγγαριού, και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συνοδεύει μουσικά και τραγουδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.