15.6.12

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τις εκλογές!


Γράφει ο πραγματικός διαχειριστής της Piazza del Popolo
Η μαζική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο, ξέφυγε από το πλαίσιο της επιβράβευσης του καλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και έδειξε ότι ο Έλληνας πλέον δεν φοβάται! Η ψήφος της Κυριακής θα δείξει τον δρόμο, δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσει όλη η Ευρώπη.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβλημένη για τους εξής λόγους:
Πρώτον, μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη, ο λαός ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ηγεμονεύουσα δύναμη της Αριστεράς και συνεπώς αυτή είναι που εκ των πραγμάτων θα δώσει τη μάχη με το μαύρο μέτωπο. ΣΥΡΙΖΑ ή μαύρο μέτωπο υπό την ΝΔ λοιπόν; Πράγματι εκλογικά τίθεται αυτό το δίλημμα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την δεξιόστροφη στροφή αρκετών στελεχών του στον δρόμο προς την εξουσία, είναι μια αριστερή δύναμη που συγκριτικά με τη ΝΔ είναι σαφώς πιο προοδευτική.
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για τους εργαζόμενους το μοναδικό συγκροτημένο αντιπαραθετικό σχέδιο απέναντι στον μνημονιακό μονόδρομο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι προσδοκίες πάντως των Ελλήνων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές και η δυσκολία για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι να καταφέρει να αποδείξει το πόσο διαφέρει από τους απέναντι.
Τρίτον η συνέπεια του! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήτανε παρών στους αγώνες που κάναμε τα τελευταία 5 χρόνια ενάντια στην ξενόφερτη και εγχώρια οικονομική ελίτ, η οποία μας επιτέθηκε με αγριότητα. Ήταν παρών στους δημόσιους χώρους, για τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών, τα δικαιώματα των κρατουμένων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών και του περιβάλλοντος!
Τέταρτον, για να δούμε το καινούργιο και να μάθουμε να εμπιστευόμαστε την γενιά μας. Γιατί το «παλιό» το είδαμε και πολιτικά πεθαίνει. Από το καινούργιο μπορούμε να περιμένουμε κοινωνική αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Η Κυριακή είναι μέρα νίκης. Νίκη της Δημοκρατίας, της ελπίδας, της ευθύνης, της αλλαγής, της Ελλάδας. Έτσι όπως τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ … πρέπει να κερδίσει! Τη διαφορά την κάνει η ψήφος, αλλά την Κυριακή η συμμετοχή. Γιατί, το να αγωνίζεσαι να αλλάξεις τον κόσμο, είναι πάνω απ’ όλα όμορφο!

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/12 21:41

    Τι σημαίνει πραγματικός διαχειριστής?Υπάρχει και μη πραγματικός? Μάλλον είναι τόσο σοφός που πρέπει να τον ακούσουμε. Μαύρο και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.Μας δουλεύουν φόρα παρτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/12 21:47

    Ο Σύριζα μιλάει με λόγο παλιό με αναμασημένα λόγια του πασοκ του 80.Φρούδες ελπίδες και ένα βάρος που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της ακόμη και ολόκληρη η αριστερά μαζί.Η λύση είναι "όλοι μέσα" αλλιώς δουλειά δε γίνεται.
    Ο Σύριζα δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω προγράμματος ή ιδεολογίας.Παίρνει ψήφο διαμαρτυρίας.
    Αν αποδείχτηκε κάτι πάντα κατα την προσωπική μου άποψη είναι οτι στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν οτι είχε δίκιο ο Συριζα αλλά άδικο η ΝΔ και πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/12 00:38

    1)Αυτό το "πραγματικός διαχειριστής" έχει καταντήσει γραφικό και γελοίο.

    2)Δεν ήξερα ότι η αλλαγή του κόσμου θα έρθει με τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/12 01:01

    Δεν μπορεί κάποιος να παρουσιάζεται, ως πραγματικός διαχειριστής και να σχολιάζει ανώνυμα. Επομένως η "περισπούδαστη" ανάλυση είναι ελεγχόμενη από κάθε άποψη. Επιπλέον είναι ευθεία προσβολή προς όλους εμάς, που με τη συμμετοχή μας, ως αναγνωστών και ενίοτε σχολιαστών, δίνουμε κοινωνική υπόσταση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Και άλλες φορές χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος του "πραγματικού διαχειριστή" και αντιμετωπίστηκε με αρνητικά σχόλια. Επανέρχομαι, συνεπώς, στον χαρακτηρισμό της ανάλυσής σου, ως ελεγχόμενης και - μ ε έ μ φ α σ η - υπογραμμίζω ότι, δικαιούται κανείς να κάνει χίλιες σκέψεις πονηρές και να σου καταλογίσει ύποπτες προθέσεις. Και στο κάτω - κάτω πρέπει να είμαστε περήφανοι για κάθε τι που διαχειριζόμαστε. Οι συγκαλυμμένες διαχειρίσεις δεν περιποιούν τιμή σε πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο στη διακίνηση των ιδεών. Με κάθε καλή πρόθεση...Σπύρος Παπουτσής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/12 09:33

      Σωστός

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/12 14:38

      Ασε μας ρε μπάρμπα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Σπυρο Παπουτση μια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω.Οταν αρθρογραφουσες στο Ελευθερο Βημα και μεσα απο την στηλη Βηματακια εκφραζοσουν με χυδαιες εκφρασεις εναντιον του Αλεξανδρου Φανφανη και της εφημεριδας του,υπεγραφες με το ονομα σου;Θα ηθελα μια απαντηση σε παρακαλω.Α.Φ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/12 02:54

    Θα κερδίσει γιατί το θέλει ο λαός... διαφορετικά θα πεινάσουμε και θα φτωχύνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/12 03:01

    Η γραφικότητα δεν έχει όρια!Η μέχρι τώρα κατεύθυνση του μυαλού μας από όλους εσάς της ιδιότυπης και δήθεν δημοσιογραφίας τελείωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/6/12 08:11

    Πραγματικέ διαχειριστή ξέχασες τι λεει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη; πιστεύω ότι όποιος από την Θράκη ψηίσει ΣΥΡΙΖΑ αν πρεσβεύει αυτά που διαβάζουμε περί αντίδρασης στην απόφαση του Αρείου Πάγου και όχι μόνο...τότε θεωρειται για μένα προδότης. να μου πεις τότε τι να ψηφίσω; έλα ντε εδώ είναι το διλλημα! κλείνα να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι θα καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό μετά τις εκλογές. θα δούμε εκκαθαρίσεις δυνατές. αν δεν γίνει αυτό τότε δεν ξέρω που θα πάω να ψηφίζω. τώρα εχω μια ελπίδα στον Βενιζέλο γιατί δεν εκλέγονται αρκετά λαμόγια οπότε αποστρατεύονται. και ένας άλλος λόγος που δεν θέλω ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύμπραξή του με την εισηγήτρια του μνημονίου Κατσέλη η οποία μου κάθεται στο λαιμό. αυτό σημαίνει ότι και ο Τσίπρας είναι διαπλεκόμενος και γιατί να του κάνω την χάρη; δεν κατάλαβα; ποιο είναι το νέο που πρεσβεύει; θα μου πεις θα αφήσεις Σαμαρά να κυβερνήσει; θα σου πω ναι βέβαια για να τελειώσει και αυτός νωρίτερα. πάντως και όλα αυτά να μην ήταν θα μου ήταν πολύ δύσκολο να πάω με Τσίπρα γιατί όλο αυτό το στυλάκι του δεν εμπνεέι σταθερότητα. οποτε μάλλον πάλι ΠΑΣΟΚ.(Υπό τον όρο ότι δεν θα ξαναδώ να ανακατεύονται ντόληδες ξυνίδεηδες πεταλωτηδες κλπ οι οποίοι δοκιμάτηκαν και τελος) ΟΨΟΜΕΘΑ. ΑΝΤΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΙΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΖΉΤΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/12 09:54

      μη σωσεις λαμογιο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/12 18:09

      τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν το πασοκ στο 17% και ο συριζα στο 15% η νδ στο 32.....

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος16/6/12 09:33

    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
    Ανάλυση χωρίς ιδεολογική βάση και προσέγγιση Μια πολιτική δύναμη που φθάνει απο το 7% στο 25% χρειάζεται μεγάλη στήριξη για να συσπείρωσει τους πολίτες γύρω της Οι μηχανισμοί που έχουν αυτη την δυνατότητα βρίσκονται στα κόμματα στο κράτος και στον συνδικαλισμό Χρειάζονται τα ΜΜΕ και το κυριότερο χρηματοδότησηΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ πχ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ξεκίνησε απο 13% και μετα απο τρεις εκλογικές μαχες πήρε την εξουσία Και ο Ανδρέας ήταν παγκόσμια μορφή Ο Αρχηγός παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο και δυστυχώς ο Τσιπρας δεν είναι Ανδρέας Το έδειξε τα τόσα χρόνια που το κόμμα του κινείται απο 3 μέχρι 7 και αυτο μονο με αντιδραστική πολιτική
    Μην έχουμε ψευδαισθήσεις αν και σαν λαός αρεσκομαστε στα παραμύθια του ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ που θα μας σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/6/12 11:43

    Πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν δεν κερδίσει...από Δευτέρα έχει κλωτσιές, πέτρες, μούντζες, αυθόρμητη αγανάκτηση, μπάχαλο, "δεν πληρώνω", συνέχιση της παρέας με τους χρυσαυγίτες. Κάντε τους κυβέρνηση, αναγκάστε τους να αναλάβουν ευθύνη για πρώτη φορά στη ζωή τους.

    Ο γδούπος που θα ακουστεί όταν πέσουν θα είναι εντυπωσιακός.

    Να θυμάστε, χούντα είναι ότι δεν περιλαμβάνει ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/6/12 12:06

    ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΣΤΟ «ΠΑΡΑ 5'»
    Ξαφνική στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ: Υπόσχεται «δάκρυα και ιδρώτα»

    Αίμα;;; Μήπως μόνο "δάκρυα και ιδρώτα" ωραιοποιούν την κατάσταση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/6/12 13:13

    Μετά 40 χρόνια καθοδηγητές του ΠΑΣΟΚ, να καταλήξουν καθοδηγητές του ΣΥΡΙΖΑ; Τι παραξενιά είναι κι' αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/12 14:41

      Και θέλουν να μας συμβουλεύσουν κιόλας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/12 20:58

      Ψηφίζουμε Ελλάδα, μένουμε Ευρώπη.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος16/6/12 23:44

    Σήμερα εκτός των οκτώ η Ρωσία.
    Αύριο εκτός της ζώνης ευρώ η Ρωσία!!!!!!
    Ψηφίζουνε Ελλάδα. μένουμε Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/6/12 13:07

    Συριζα,Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,Δημοκρατικη Αριστερα .Ετσι θα ειναι η σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/6/12 18:20

    Πραγματικέ διαχειριστή, ξέχασες να αναφέρεις το Πέμπτο και σημαντικότερο: Θα αναγνωρίσει την "τουρκική Ένωση" στη Θράκη και φυσικά την "τουρκική" μέιονότητα.
    Ε!! ρε γλέντια που κάνουν στο προξενείο της Κομοτηνής! Ούτε στα τρελά τους όνειρα δεν το είχαν φανταστεί αυτό το απίθανο δώρο. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι δίπλα στο πορτρέτο του ατατούρκ, σκοπεύουν να βάλουν και αυτό του Τσίπρα.
    Γεία σου ρε Ντεντέ, πραγματικέ διαχειριστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.