13.6.12

Σύσκεψη στην ΠΕ Δράμας για τη συνέχιση χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου


Σύσκεψη με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών του συνόλου των τοπικών φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η συνέχιση της καταβολής του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους της ΠΕ Δράμας, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής εγκυκλίου που απεστάλη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με την οποία επιχειρείται ο επανακαθορισμός των περιοχών που δικαιούνται το παραπάνω επίδομα στη βάση κριτηρίων που εκ των πραγμάτων εξαιρούν μεγάλο τμήμα της Δράμας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο, στην οποία ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το αρμόδιο Υπουργείο προτού ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις των φορέων της Δράμας για το νέο τρόπο καθορισμού των δικαιούχων.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε η σύνταξη ενιαίου κειμένου από τους συλλόγους των εργαζομένων, στο οποίο θα αναπτύσσεται όλη η επιχειρηματολογία που αιτιολογεί την αναγκαιότητα συμπερίληψης της Δράμας σε κάθε μελλοντική απόφαση καθορισμού των περιοχών που δικαιούνται επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών. Το κείμενο αυτό θα προσυπογραφεί από τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Δράμας και θα αξιοποιηθεί για την άσκηση πίεσης προκειμένου να επιτευχθεί ο δίκαιος και κοινός στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.