5.6.12

Φαήλος Κρανιδιώτης!!! Το ακροδεξιό χέρι του προέδρου


Ο εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, ήταν υποψήφιος στη Β’ Πειραιά στις εκλογές του Μαΐου αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ουσιαστικά εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που επικοινωνεί με το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ, μέσω της αρθρογραφίας του στη «Δημοκρατία», το antinews.gr και αλλού.

Είναι δικηγόρος και από τους αρχιτέκτονες των ιδεολογικών τοποθετήσεων της Δεξιάς σήμερα, αλλά και πρωτεργάτης του εθνικισκικού, ακροδεξιού Δικτύου 21.
Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός και είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα όταν μίλησε για την ανάγκη να αναδειχτούν οι «ιδεολογικούς μαχητές» και όχι οι «ντιντήδες», αφήνοντας αιχμές για στελέχη της παράταξης.

Το Δίκτυο 21 είν’εδώ!
Το ακραίο εθνικιστικό Δίκτυο 21 ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό «να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας». Κάποιοι χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους ως τη νέα Φιλική Εταιρεία! 
Διοργάνωνε εκδηλώσεις κατά της Τουρκίας και της πΓΔΜ και τα στελέχη του μιλούσαν για τις «αλύτρωτες πατρίδες». Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν είχε βρεθεί στο περιθώριο, είχε χαιρετίσει την ίδρυση της εν λόγω εθνικιστικής οργάνωσης ως «πολυσήμαντο γεγονός». 
Κι όμως, το Δίκτυο 21 (ή τουλάχιστον οι ιδέες του) βρήκαν το δρόμο τους προς τον αφρό. Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι δεν ξεχνάει τους φίλους του, που του στάθηκαν στα δύσκολα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρωταγωνιστής της εθνικιστικής οργάνωσης, είναι το δεξί χέρι του προέδρου. 

Ο μέγας ιδεολογικός στυλοβάτης της παράταξης
Εμφανίζεται (κυρίως μέσα από το antinews.gr) ως ο μέγας ιδεολόγος της Δεξιάς με κείμενα που αποπνέουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα και θυμίζουν προδικτατορική ρητορική. Στους άξονες που κινείται μπορούμε να αναγνωρίσουμε μιλιταριστικές κορώνες και ρατσιστικού τύπου αναφορές με έμφαση στο δίκαιο του αίματος. Στο παρελθόν ο Κρανιδιώτης, με την ιδιότητα μάλιστα του δικηγόρου, είχε στηρίξει δημόσια τη μη προφυλάκιση ενός ακροδεξιού χουλιγκάνου.
Η συμβολή του Κρανιδιώτη στις κάθε είδους (ακρο-κεντρο-δεξιές) συνεργασίες ήταν πολύτιμη. Με το εμφυλιοπολεμικό επιχείρημα περί... κομμουνιστικού κινδύνου βοήθησε στην ιδεολογική προετοιμασία της συνένωσης φιλελεύθερων, νεοφιλελεύθερων, εθνικιστών.
Άλλωστε βρίσκεται πάντα σε «πόλεμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τώρα όλες αυτές οι ετερόκλητες ομάδες προσπαθούν (ματαίως) διά της ενότητάς τους να ανακόψουν την πορεία. Σύμφωνα με τον Κρανιδιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίζεται «θολοκουλτουριάρικα ιδεολογήματα», αποτελεί «ατζέντη των λαθρομεταναστών και των δουλεμπόρων» και «υποκινητή των μαϊμού Δεκεμβριανών». 

Ενότητα προ του «κομμουνιστικού κινδύνου» με τους... μαφιόζους
Λίγο μετά την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραφε με περισσό πάθος κατά του «μητσοτακισμού»: «Το ποτάμι της λαϊκής βάσης, σάρωσε σόγια, μαφιόζικες κολλεγιές και νταραβέρια δεκαετιών. Ενώ δε στην αρχή η διαδικασία έμοιαζε με στημένο πολιτικό στοίχημα της διαπλοκής, τελικά στις 29/11, την 11η Σεπτεμβρίου του μητσοτακισμού, οι απλοί άνθρωποι άφησαν σύξυλους καναλάρχες, μπετατζήδες και λοιπούς συγγενείς».
Τώρα όμως ανέχεται (έστω και εκφράζοντας αιτιάσεις) την Ντόρα, την πρωθιέρεια της διαπλοκής, στον μεγάλο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

Και η διγλωσσία συνεχίζεται...
Διαβάσαμε κείμενο του Φαήλου Κρανηδιώτη με τον τίτλο «Καλές οι Θερμοπύλες αλλά ακόμη καλύτερες οι Πλαταιές» (που πρωτοδημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στις 12Φεβρουαρίου 2012) σε ανάρτησή του στο antinews.gr. 
Στα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση, ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρει ενυπόγραφα:
«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στην Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού».
Αυτά από το στέλεχος της ΝΔ! Όταν, δημοσιογράφοι και πολιτικοί των μνημονιακών κομμάτων, παραποιώντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι η πρακτική του αναγκαστικού δανεισμού είναι καταστροφική αλλά και…ανεύθυνη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/6/12 10:04

    Οι φίλοι του οι Σπάρτακοι / Αντιφωνητές / Προξενείο στοπ τι λένε;;;;

    Φωτιά και τσεκούρι στον προσκυνημένο ή "έλα μωρέ ένα λάθος έκανε το παλικάρι, μικροσυμβιβασμοί για να επιβιώνει η πατριωτική μας ιδέα";;;;;

    Μπα, τι να πουν κι αυτοί. Σε σύγχυση είναι με το συνολικό ελληνικό καραγκιοζιλίκι.

    Βορίδης και Κρανιδιώτης τους ζόρισαν, πήγαν με τη ΝΔ της κωλοτούμπας (όπως και ο εκλεκτός τους ο Σαμαράς)

    ΠΕταλτής / Στυλιανίδης τους έδωσαν σημασία μέχρι ενός σημείου αλλά τώρα είναι στο στόχαστρο κι αυτοί και με χυδαίο τρόπο

    Καραμπελιάς και Καζάκος τους πούλησαν γιατί έχουν σοβαρότητα, βλέπετε οι Καραμπελιάς και Καζάκος συμβιβάζονται με το 1%, οι Σπάρτακοαντιφωνητές είναι σε κρίσιμη ηλικία και ονειρεύονται μεγαλεία για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα (κοινώς: ψυχάκηδες)

    Τους έμεινε ίνδαλμα μόνο ο Τσιπροκαμμενικός θίασος που θα "κυβερνήσει τη χώρα" και είναι "ασυμβίβαστος"

    Α, ξέχασα, κι ο ... ήρωας Γλέζος, τον ξέρετε;
    Αυτός που κατέβασε στα 17 τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη; Το βουλευτή του ... ΠΑΣΟΚ (1981 - 1989);;; Ελάτε μωρέ που δε θυμάστε το σύμβολο της γόνιμης Ελλάδας... Δύο είναι: Ένας ο Θεοδωράκης και ένας ο Γλέζος. Ναι μωρέ, οι γίγαντες της πολιτικής που εγγυώνται ευημερία και ευτυχία σε όλους τους έλληνες και σε όλες τις ελληνίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.