28.5.12

Βιωματικό σεμινάριο για τις ουσιοεξαρτήσεις από την HelMSIC Αλεξανδρούπολης


Με επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ουσιοεξαρτήσεις», στις 25 και 26 Μαΐου 2012, στα πλαίσια του προγράμματος LSD – Learning Strategies about Drugs.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ.
Το πρόγραμμα LSD έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των φοιτητών ιατρικής, και μελλοντικών ιατρών, σε θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις, ενώ παρουσιάζει στρατηγικές προσέγγισης των εξαρτημένων ατόμων και ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου.
Κατά το διήμερο σεμινάριο, οι 28 συμμετέχοντες φοιτητές ιατρικής είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσα από διαδραστικές μεθόδους μάθησης για τα θέματα των εξαρτήσεων, τη λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, το προφίλ των εξαρτημένων ατόμων, τη δυνατότητα συμμετοχής των οικογενειών τους στην προσπάθεια απεξάρτησης, τις δυνατότητες θεραπευτικής παρέμβασης και την αποφυγή της υποτροπής.
Επιπλέον, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, ώστε να καταφέρουν να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις και να συμβάλλουν με νέες ιδέες για την αντιμετώπιση του στιγματισμού των εξαρτημένων ατόμων.
Η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ, τα οποία συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου και συνεργάζονται μαζί μας για την υλοποίηση του προγράμματος LSD.
Ελπίζουμε, το πρόγραμμα να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερη ενασχόληση όλων μας με το φλέγον ζήτημα της εξάρτησης, καθώς και τις ατομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του. Επόμενο ραντεβού για το LSD στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.