7.5.12

Ποιοι εκλέγονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Ηχηρά ονόματα δεν κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι μία θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, αφού οι ψηφοφόροι τους καταψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μεγάλο πλήγμα στη Β’ Αθηνών, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, καθώς με τα έως τώρα αποτελέσματα καταφέρνει να εκλέξει μόλις τέσσερις βουλευτές. Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται, πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας μένουν εκτός Βουλής.
Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Νταλάρα, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Πέτρος Ευθυμίου, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Αλευράς, Παντελής Οικονόμου, Μιλένα Αποστολάκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, φαίνεται να μένουν εκτός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Εκλέγονται οι Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Μίμης Ανδρουλάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ειδικότερα, στη Β’ Αθηνών οι απώλειες για το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, όπου εκτός Βουλής μένουν σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Από τις 20 έδρες που είχε, παίρνει μόλις 4. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:
1 Λοβέρδος Ανδρέας του Νικολάου 2.589
2 Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ του Βασιλείου 1.283
3 Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης) του Γρηγορίου 1.181
4 Κακλαμάνης Απόστολος του Χρήστου 1.175
Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν με σειρά κατάταξης:
5 Ραγκούσης Ιωάννης του Νικολάου 909
6 Ευθυμίου Πέτρος του Δημητρίου 904
7 Δρέττα Αθηνά του Κωνσταντίνου 829
8 Αποστολάκη Ελένη-Μαρία (Μιλένα) του Γεωργίου 788
9 Κουτρουμάνης Γεώργιος του Σπυρίδωνα 776
10 Ρέππας Δημήτριος του Παναγιώτη 722
11 Βούρος Ιωάννης του Στεφάνου 624
12 Νταλάρα Άννα του Γεωργίου 570
13 Χυτήρης Τηλέμαχος του Γεράσιμου 542
14 Πρωτόπαπας Χρήστος του Ιωάννη 521
15 Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα) του Διονυσίου 501
16 Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος Ερνέστος του Ιωάννη 310
17 Καστρινάκης Γεώργιος του Δημητρίου 306
18 Βερούλη Άννα του Αθανασίου 292
19 Κατριβάνος Γεώργιος του Χαραλάμπους 126
20 Ζήση Ροδούλα του Αθανασίου 121
Η ΝΔ την Κυριακή πέτυχε να εκλέξει στη Β’ Αθηνών τρεις περισσότερους βουλευτές από ότι στις περασμένες εκλογές. Έως στιγμής οι σταυροί προτίμησης είναι:
1 Μητσοτάκης Κυριάκος του Κωνσταντίνου 1.358
2 Βούλτεψη Σοφία του Ιωάννη 1.267
3 Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστης) του Ιωάννη 1.266
4 Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης του Ιωάννη 1.177
5 Γεωργιάδης Σπυριδων-Άδωνις του Αθανασίου 1.102
6 Ντινόπουλος Αργύρης του Βασιλείου 1.077
7 Μεϊμαράκης Ευαγγελος-Βασίλειος του Ιωάννη 1.048
8 Σπηλιωτόπουλος Αριστόβουλος (Άρης) του Ελευθερίου 977
9 Γιακουμάτος Γεράσιμος του Χαραλάμπους 968
10 Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) του Παναγιώτη 955
11 Καραμανλή Άννα του Αρκαδιου 923
12 Πολύδωρας Βύρων του Γεωργίου 821
13 Παπακώστα-Σιδηροπούλου Αικατερινή του Αγγέλου 707
14 Παπαθανασίου Γιάννης του Δημητρίου 688
Στην Α’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ κρατά μία μόνο έδρα και προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Προηγούνται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Ψυχάρης, Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας. Από τη ΔΗΜΑΡ προηγείται ο Γιάννης Πανούσης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Έλενα Κουντουρά. Επίσης από το ΚΚΕ προηγείται η Λιάνα Κανέλλη
Στην Β’ Αθηνών ο μεγάλος νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκλέγει 9 βουλευτές και οι σταυροί προτίμησης είναι:
1 Σακοράφα Σοφία του Ηλία 4.426
2 Κουρουμπλής Παναγιώτης του Ελευθερίου 3.396
3 Παπαδημούλης Δημήτριος του Χριστοδούλου 2.370
4 Δραγασάκης Ιωάννης του Ανδρέα 2.288
5 Δούρου Ειρήνη (Ρένα) του Αθανασίου 1.864
6 Στρατούλης Δημήτριος του Ιωάννη 1.460
7 Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου 1.075
8 Τατσόπουλος Πέτρος-Γεώργιος του Ευάγγελου 1.017
9 Τσακαλώτος Ευκλείδης του Στεφάνου 920
Τρίτο κόμμα στη Β’ Αθηνών έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπου, εκτός του Πάνου Καμμένου, εκλέγονται ο Γιάννης Δημαράς, ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Γιάννης Μανώλης και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννιδης.
Στο ΚΚΕ την μία από τις 4 έδρες στη Β’ Αθηνών παίρνει η Αλέκα Παπαρήγα (94.723 ψήφοι) ενώ ακολουθούν:
1 Κροκίδη Λίνα του Νικολάου 1.533
3 Κατσώτης Χρήστος του Περικλή 1.529
4 Χαλβατζής Σπυρίδων του Εμμανουήλ 1.440
Η Χρυσή Αυγή στην Αττική εκλέγει οκτώ βουλευτές. Στην Α’ Αθηνών δύο βουλευτές. Είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ιωάννης Βουλδής. Στη Β’ Αθηνών τρεις βουλευτές. Είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργος Γερμένης. Στην Περιφέρεια Αττικής ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην Α’ Πειραιώς ο Νίκος Κουζήλος και στη Β’ Πειραιώς ο Γιάννης Λάγος.
Τις 3 έδρες της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται πως θα πάρουν ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και τρίτος θα εκλεγεί εκτός απροόπτου ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Όσον αφορά στη Β’ Πειραιώς, από το ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα με 23,85%, εκλέγονται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Εύη Καρακώστα, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (δεύτεροι με 12,41%) ο Ιωάννης Κουράκος, από το ΚΚΕ (τρίτο με 12,29%) η Διαμάντω Μανωλάκου, από τη Νέα Δημοκρατία (τέταρτη με 9,77%) ο Γιάννης Τραγάκης, από τη Χρυσή Αυγή (9,49%) ο Ιωάννης Λαγός και από το ΠΑΣΟΚ (8,15%) ο Δημήτρης Λιντζέρης.
Στην Α’ Πειραιώς από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Θεόδωρος Δρίτσας, από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παναγιώτης Μελάς, από τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζηλος και από το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη, ενώ έδρα στη Βουλή παίρνει και η υποψήφια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Από το ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής (πρώτο κόμμα με 19,40%) εκλέγονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Θανάσης Αθανασίου. Τέσσερις βουλευτές βγάζει η ΝΔ (13,72%) και συγκεκριμένα τους Μάκη Βορίδη Γεωργία Μαρτίνου, Θανάση Μπούρα και Γιώργο Βλάχο.
Στη Βουλή μπαίνουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (13,51%) ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και η Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου. Η Χρυσή Αυγή (9,69%) εκλέγει βουλευτή τον Ηλία Κασιδιάρη, το ΚΚΕ (8,72%) τον Ιωάννη Γκιόκα, το ΠΑΣΟΚ (8,24%) την Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Δημοκρατική Αριστερά (5,33%) τον Βασίλη Οικονόμου.
Έξι βουλευτές εκλέγονται με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, τρεις με το ΣΥΡΙΖΑ, δύο με το ΚΚΕ και άλλοι δύο με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ από έναν βουλευτή βάζουν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά.
Στο ΠΑΣΟΚ, πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι η Εύα Καϊλή, ωστόσο δεδομένου ότι το κίνημα εκλέγει έναν μόνο βουλευτή, είναι πολύ πιθανό να μείνει τελικά εκτός Βουλής, αν κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος (σ.σ. ο οποίος ήταν υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου).
Αναλυτικά εκλέγονται:
Από τη ΝΔ οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός.
Από το ΣΥΡΙΖΑ οι Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Γιάννης Αμανατίδης.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Εύα Καϊλή.
Από το ΚΚΕ οι Γιάννης Ζιώγας, Θοδόσης Κωνσταντινίδης.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα.
Από τη Δημοκρατική Αριστερά η Ασημίνα Ξηροτύρη και από τη Χρυσή Αυγή ο Αντώνιος Γρέγος.
Αντίστοιχα στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι Θεόδωρος Καράογλου από τη ΝΔ, η Ευαγγελία Αμμανατίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Τσιόκας από το ΠΑΣΟΚ, η Ελένη Γερασιμίδου με το ΚΚΕ, η Αικατερίνη Μάρκου με τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Απόστολος Χαρουπάκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.