8.5.12

Φεύγουν όλοι;


Βρε… λέτε να χάσω το στοίχημα και να φύγουμε από το Ευρώ ΠΡΙΝ από τη Γερμανία;;; Beeep! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!! Γιατί ο Φρανσουάς έχει διπλαρώσει την Αγγέλω να κόψει ευρωομόλογα, κι αν δεν ενδώσει, ετοιμάζεται να τη… βιάσει!!! Έμπαινε Φρανσουά! Και… κουράγιο!!!

Αλλά εγώ τι έλεγα; Ότι τελικά η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί ή να κόψει ευρώ ή ευρωομόλογα!  Και ότι οποιοδήποτε από τα δύο είναι ΣΥΝΘΗΚΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!
Κοντά είμαστε.  Να δούμε ποιος θα βγει έξω πρώτος.  Όποιος και να ‘ναι, πάντως, θα το κάνει οικειοθελώς.  Μη γελιέστε.  ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πετάξει ΚΑΝΕΝΑΝ έξω.  Οποία έξοδος θα είναι εσκεμμένη.
Ακούσατε όμως και ποιος άλλος θα φύγει; Επίσης εσκεμμένα; Ο Thomsen.  Αυτός ο βλάκας, που έκανε 5 νοματαίους που δεν ξέρουν οικονομικά να πιστέψουν ότι είναι δυνατόν ξαφνικά να έμαθα οικονομικά κι οι… Δανοί!!!
Έλεος!  Είπαμε:  ΜΟΝΟΝ οι Αμερικάνοι ξέρουν οικονομικά. Πάμε πάλι.
Νόμιζε, λοιπόν, κι ο ίδιος ο Δανός, ότι ήταν (τρομάρα να του ‘ρθει), λέει, οικονομολόγος!
Haaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahaaaaaaaaaaaaa………
Θέλει, λέει, να πάει σ’ άλλη χώρα και ν’ αναλάβει άλλη αποστολή.  Γιατί στην Ελλάδα, δεν «του κάτσανε».  Οπότε, ίσως να πάει αλλού, μπας και «του κάτσουνε».
Εγώ λέω να «τον κάτσουνε» σε καμιά καρεκλίτσα με 110 volts.  Γιατί τα οικονομικά δεν είναι μπαμπούλας, αλλά οι άσχετοι με αυτά κάνουν τον κόσμο να τα φοβάται.  Τα μπερδεύουν τόσο, που όλοι τρομάζουν με το μπάχαλο που επικρατεί στον εγκέφαλό τους. Δε λέει.  Η επιστήμη μου είναι εξαίσια.  Οι επιστήμονές της είναι «της σειράς».  Όχι όλοι, αλλά (δυστυχώς) οι περισσότεροι από αυτούς. 
Γιατί; Γιατί νομίζουν ότι θα βοηθήσουν τις ζωές τους αν γίνουν οικονομολόγοι.  Και προσπαθούν να γίνουν, σπουδάζοντας.  Κι όταν αποφοιτήσουν, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έγιναν.  Μέχρι να αποκαλυφθεί –ακόμη και στους ίδιους– η σύγχυση του εγκεφάλου τους.  Αλλά τότε είναι αργά για όλους.  Κι αν είναι απλά οικογενειάρχες, έχουμε διαζύγια κι άντε και καμιά αυτοκτονία.  Αλλά… αν είναι στο ΔΝΤ, τότε… έχουμε πολλάαααα θύματα!!! 
Κάτι ανάλογο με τ’ αγγλικά:  νομίζουν όλοι ότι είναι εύκολη γλώσσα και πάνε να μάθουνε αγγλικά. Τα οποία είναι η πιο πλούσια γλώσσα, και η ταχύτερα εξελισσόμενη, οπότε και η δυσκολότερη να την ακολουθήσεις. Κι αν την ξέρεις σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα την ξέρεις αύριο.  ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ! Λογικό, όπως θα σας πουν οι ανθρωπολόγοι και οι γλωσσολόγοι, αφού μιλιέται πιο πολύ από όλες και σε πιο πολλά μέρη. 
Έτσι κι οι απανταχού αγγλομαθείς, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως ξέρουν αγγλικά.  Μέχρι να διαβάσουν αυτά που γράφουν (αν τα… καταλαβαίνουν) ή να… αυτοηχογραφηθούν.  Αλλά, οι περισσότεροι την παθαίνουν σαν τον Thomsen: δεν προλαβαίνουν να προστατέψουν τον εαυτό τους, γιατί –δυστυχώς– εκτίθενται σε ΑΛΛΟΥΣ πριν να δώσουν την ευκαιρία στο ένστικτο της αυτοσυντήρησής του να τους… προφυλάξει!!!
Know what I mean?
Κι εγώ νόμιζα ότι θα βοηθούσε τη ζωή μου να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων, αλλά κατάλαβα ότι ΔΕΝ μου ταιριάζει, ΠΡΙΝ πάω να σπουδάσω και σας διαλύσω τ’ αμάξια σας! Μερικοί, όμως, πρέπει να μάθουν… THE HAAAARD WAY, όπως λέγαμε στις ΗΠΑ.
Λαμπρά παραδείγματα, η Μέρκελ κι ο Τόμσεν. Τέεελος πάντων. Όπως είπαμε κι εμείς κι όπως είπε κι ο Einstein πριν από μας:  μερικά πράγματα, αντιθέτως με το σύμπαν, ΔΕΝ έχουν όρια…
Να τα ξαναλέμε τώρα; Ή να στείλω τον Αλογοσκούφη να σας κάνει φροντιστήριο;;; Οικονομικών ΚΑΙ Αγγλικών!!! Μπούουουουουου… 

Uli Chris

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/12 17:51

    Άξιος φίλε συντάκτη... Τόσες μπούρδες σε μόνο τόσες λέξεις είχα πάρα πολυ καιρο να διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία αίσθηση του χιούμορ ο φίλος ανώνυμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.