4.5.12

Παρέμβαση Κωστή Σιμιτσή στη Σοσιαλιστική Ομάδα της Επιτροπής Περιφερειών


Στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια της ολιγόλεπτης τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας (Group PES) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκή Ένωσης στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Περιφερειών της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι πλέον αναγνωρίζεται από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου πως έγιναν σοβαρά λάθη κατά την περίοδο της διετούς διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σιμιτσής χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως τις κρισιμότερες μετά την πτώση της δικτατορίας υπογραμμίζοντας ότι ποτέ άλλοτε στην κρίση του Ελληνικού λαού δεν τέθηκαν τόσα πολλά και σημαντικά ερωτήματα όσο σε αυτές τις εκλογές.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το θέμα του χρέους δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά «το πρόβλημα εξαπλώνεται παίρνοντας επιδημικές διαστάσεις σε όλη την Ευρωζώνη. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη οι χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, να προχωρήσουν τις διορθωτικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία».
«Οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Σιμιτσής ολοκληρώνοντας, «αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τη μονόπλευρη λιτότητα και οδηγούν στη δίνη της ύφεσης. Ο Ελληνικός λαός προσέρχεται την Κυριακή στις κάλπες με διφορούμενα συναισθήματα, βυθισμένος σε μια καταστροφική οικονομική πορεία, ολοένα και περισσότερο, απαισιόδοξος για το μέλλον, φτωχότερος και χωρίς προοπτική ανάκαμψης. Φόβος, οργή και απελπισία διαμορφώνουν ένα προεκλογικό κλίμα διχασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.